394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Több használt autó kerül új gazdához, mint nullkilométeres

10perc.hu
2022. 01. 05.

Több mint 132 ezer használt személyautó került forgalomba Magyarországon tavaly, miközben az eladott új autók száma nem érte el a 122 ezret.

Noha a chiphiány alaposan megizzasztotta az autóipart, azért nem zárt olyan rossz évet Magyarországon, igaz, a használt autókból többet értékesítettek, mint újat. Tavaly 132 205 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami 1,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, miközben az eladott új autók száma nem érte el a 122 ezret.

A használt autók behozatala különösen a második félévben volt aktív, több mint hat százalékkal több használt autót hoztak be ekkor 2020 második feléhez képest. 2021 második félévében Magyarországon 21,5 százalékkal több használt autót helyeztek forgalomba, mint újat, aminek elsősorban az volt az oka, hogy az ellátási zavarok miatt az újautó-kereskedők a második félévben már képtelenek voltak kielégíteni az időközben megerősödő keresletet, melynek egy része így kényszerűen a használtautó-piacon jelent meg.

A JóAutók.hu várakozása szerint a használtautó-import éves volumene átlépheti akár a 140 ezres szintet is amennyiben nem születnek újabb, a környezetet terhelő öreg és korszerűtlen autók behozatalát gátló intézkedések.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek