393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Tisztítási tanácsok a kávéfőzőkhöz

10perc.hu
2020. 11. 13.
Tisztítási tanácsok a kávéfőzőkhöz

Mindig fordítsunk elég figyelmet a konyhai háztartási gépek, főleg a kéváfőzők tisztítására.

Ha a kávéfőzőt nem takarítja elég gyakran, a lefőzött kávé íze megváltozhat, ráadásul kedvenc itala még egészségtelen is lehet a baktériumoknak és penészgombáknak köszönhetően. A kávéfőző zacctartályát – ami a készülék az egyik legkoszosabb pontja – érdemes minden használat után mosogatószeres vízzel elmosnia.

Ha nem ér rá minden főzés után kimosni a kávéfőzőt és részeit, arról sose feledkezzen meg, hogy miután lefőtt a kávé, minden esetben nyissa ki a zacctartályt. Így lesz ideje kiszáradni benne a zaccnak és a bacik nem szaporodnak tovább a nedves közegben. Nagyon fontos, hogy időközönként távolítsa el a vízkövet a masina belsejéből, hiszen ezek a lerakódások hosszú távon meghibásodást okozhatnak benne.



Minden egyes használatnál a kávéfiltertartón keresztül folyik a víz, és mivel ez az a terület, ami a leggyakrabban találkozik a nedvességgel, ez a legszennyezettebb is: vízkő, kávéolaj, baktériumok, mikroszemcsék, sőt, még a penészgombák is megtalálhatóak benne. Éppen ezért fontos, hogy minden használat után alaposan elmosni ezt az alkatrészt. Először öntse ki belőle a kávézaccot, majd öblítse ki, mossa el mosogatószeres meleg vízzel, hagyja megszáradni és csak ezután tegye vissza a gépbe.

Ha ezeket betartja, mindig zamatos kávét ihat!

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek