395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sztárparádé Fehérváron! A világ legjobb atlétái versenyeznek majd a Gyulai Memorialon

10perc.hu
2022. 05. 11.

Hat olimpiai bajnok, köztük három jelenlegi világcsúcstartó vesz részt az idei, augusztus 8-án, sorrendben 12. alkalommal megrendezendő atlétikai nemzetközi versenyen.

Igazi sztárparádéra számíthatnak azok, akik augusztus 8-án kilátogatnak a székesfehérvári atlétikai stadionba, a sorrendben 12. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra. 10 férfi és 8 női számot rendeznek meg a versenyen, melyet egy héttel követ Münchenben az Európa-bajnokság.

Az előzetes nevezések alapján ugyanis ott lesz a versenyzők között a sportág egyik legnagyobb jelenlegi sztárja, a svéd rúdugró, a 620 centiig eljutó Armand Duplantis, a Tokióban aranyat nyerő olasz magasugró, Gianmarco Tamberi, a kétszeres olimpiai bajnok, amerikai súlylökő, Ryan Crouser, valamint Jasmine Camacho-Quinn, Puerto Ricó-i gátfutó, aki a 110 gáton nyert tavaly az ötkarikás játékokon.



Szintén itt lesz a háromszoros olimpiai és négyszeres világbajnok, világcsúcstartó (82,98 m) lengyel kalapácsvető, Anita Wlodarczyk, a svéd Daniel Stahl az elmúlt évek legjobb diszkoszvetője, 2019-ban világbajnoki, tavaly olimpiai aranyérmes lett. A legnagyobb hazai név a kalapácsvető Halasz Bencéé, aki világ- és Európa-bajnoki bronzérmes.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek