393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A szakadár „népköztársaságok” és a herszoni régió online szavaznának az Oroszországhoz csatlakozásról

10perc.hu
2022. 09. 20.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke máris bejelentette, az Oroszország területére való betolakodás olyan bűncselekmény, amelynek elkövetése lehetővé teszi az összes önvédelmi erő alkalmazását.

Úgy tűnik, végső lépésre határozták el magukat a luhanszki és a donyecki szakadár „népköztársaságok”, illetve a herszoni régió. A három, Ukrajnához tartozó területen online népszavazás kezdődhet a héten az Oroszországhoz való csatlakozásról. Amíg előbbi kettő esetében már az időpont is megvan – szeptember 23. és 27. között –, addig Herszon régió lakosai mielőbb referendumot szeretnének tartani a terület státuszáról, hogy garanciákat kapjanak arra, hogy Oroszország részévé válhatnak.

Egy percig se kételkedjen senki a szavazás végeredményében – mondjuk az online népszavazást lehet a legegyszerűbben elcsalni –, ugyanis Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke már kész ténynek veszi a három régió Oroszországhoz való csatlakozását.


Medvegyev rávilágított arra, ha a csatlakozás megtörténik, akkor az ukránok már Oroszország területén harcolnának, és Moszkva bármit bevethet, hogy megvédje önmagát       Fotó: kremlin.ru


A volt állam-, és kormányfő a Telegram-bejegyzésében kifejtette, a csatlakozás évtizedekre teljesen megváltoztatja Oroszország fejlődésének vektorát, és az új területek "befogadása" nyomán a világ geopolitikai átalakulása visszafordíthatatlanná válik.

Hogy miért ilyen sürgős hirtelen a népszavazás? Nos, a rendkívül sikeres ukrán ellentámadás révén már jelentős területeket szerzett vissza a Donbasszban Kijev.

Medvegyev rávilágított arra, ha a csatlakozás megtörténik, akkor az ukránok már Oroszország területén harcolnának, és Moszkva szerint az orosz területekre való betolakodás olyan bűncselekmény, amelynek elkövetése lehetővé teszi az összes önvédelmi erő alkalmazását.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közölte, semmin sem változtat az, hogy Oroszország "népszavazásokat" készül rendezni az általa megszállt ukrán területeken, Ukrajna folytatja azok felszabadítását.

"A fiktív referendumok semmit sem változtatnak. Oroszország agresszor volt, és az is marad, amely jogellenesen foglalja el Ukrajna területének egy részét. Ukrajnának minden joga megvan ahhoz, hogy felszabadítsa területeit, és fel is fogja azokat szabadítani, bármit is mondjon Oroszország" - írta a külügyminiszter a Twitteren.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek