393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sorban állnak az ellenfelek a legutóbbi KO-jával 37,5 millió dollárt kereső Fury ellen

10perc.hu
2021. 10. 14.

Még szinte meg sem ünnepelhette újabb kiütéses győzelmét a WBC profi nehézsúlyú világbajnoka, megjelentek az első ellenfél-jelöltek a brit Dillian Whyte és a mexikói-amerikai Andy Ruiz Jr. személyében.

Az elmúlt évek egyik legjobb nehézsúlyú profi ökölvívó meccsét vívta vasárnap hajnalban a WBC világbajnoka, Tyson Fury (31-0-1, 23 KO). A veretlen brit és a korábbi világbajnok, az amerikai Deontay Wilder (42-2-1, 41 KO) harmadik összecsapásán összesen ötször padlóztatták egymást a felek, és az utolsó, a 11. menetben végzetes volt Wilder számára.

Azóta már sok minden kiderült a felekről, többek között az, hogy a vesztes amerikainak eltört a keze, számos egyéb sérülést is szenvedett, de már kiengedték a kórházból. Némi gyógyírt jelenthet számára a csúfos vereséget követően, hogy még így is 25 millió dollár érkezett a számlájára.

A győztes és veretlen Fury pedig 37.5 millió dollárt kapott a Wilder elleni győzelemért, miután eleve garantált volt a számára 30 millió dollár, mint címvédőnek, míg ehhez jött hozzá a fizetős tévécsatornák közvetítési díjaiból befolyt summa, amely a világbajnoknak további hét és fél milliót hozott a konyhára.

„Nem láttam magát a kiütést, de éreztem. Tudod, éreztem, hogy fáradni kezd, és keményen megütöttem egy ropogós horoggal a halántékánál. És az ilyen ütés egy karrier végét is jelentheti. Csak remélni tudom, hogy jól van! Meglátjuk, mit hoz a jövő, de most jön a megérdemelt pihenés. A nehézsúlyú mezőnyben most én vagyok a nagykutya, szóval majd kiderül, mi következik” - fogalmazott a WBC brit világbajnoka.


Most mindenki Fury ellen szeretne bunyózni, hisz ő jelenti jelenleg a nehézsúlyban a hírnevet és a nagy pénz lehetőségét     Fotó: Yahoo News


Nos, még egy hét sem telt el, máris vannak jelentkezők a „nagykutyára”. Ilyen például a szintén brit, a WBC-nél a kihívói státuszban lévő Dillian Whyte (28-2, 19 KO), aki már nagyon régen vár a nagy lehetőségre, ám a nagy brit rangadó előtt neki még október 30-án le kell győznie a svéd Otto Wallint (22-1-1, 14 KO).

Szintén jelezte igényét egy Fury elleni címmeccsre a korábbi IBF, WBA, WBO és IBO világbajnok, a mexikói-amerikai Andy Ruiz Jr. (34-2, 22 KO), aki 2019-ben mindenki döbbenetére kiütötte Anthony Joshuát (24-2, 22 KO), majd a visszavágóra elfelejtett felkészülni, így a brit visszavette a vb-öveket. Ruiz számára is lenne még egy idei meccs – a jelölt Martin, Ortiz és Kownacki –, aztán jövőre csapna össze Furyval.

És akkor ott van maga a WBC szervezet, aki abszolút nem bánná, ha világbajnoka címegyesítésen lépne szorítóba. Ám erre maximum 2022 végén kerülhetne sor, mert tavasszal rendezik meg az Olekszandr Uszik (19-0, 13 KO) és Joshua meccsét, ugyanis a cirkálósúlyt már kitakarító ukrán egy Pazar meccsen simán kipontozta a britet, és jelenleg ő ül a többi nagy világszervezet trónján.

Főkép forrása:
Yahoo News

További cikkek