393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Segítünk, miként érd el, hogy ragyogjon a WC csészéd

10perc.hu
2021. 09. 14.

Leghatásosabb módszer a szódabikarbóna és ecet kombinációja, melynek előnye, hogy teljesen természetes, filléres tisztítószer.

Sokan küzdenek otthonukban azzal, hogy miként tudnák megszabadítani a WC-jüket a lerakódott vízkőtől, vagy az egyre erőteljesebben megjelenő foltoktól. Kétségtelen tény, a makacs vízkő okozta foltokat a kemény víz okozza.

De honnan tudható az, hogy az otthoni vízvezetékekben kemény víz folyik-e? Nos, erre van egy egyszerű, de majdnem biztos módszer, hogy ezt kiderítsd. Amennyiben a mosogatógép mindig foltosra mossa a poharakat, akkor bizony fel kell venni a harcot a kemény vízzel. Nézzünk pár hatásos módszert az otthonokesmegoldasok.hu szakértőinek segítségével.

Vélhetően a legtöbb háziasszony tudja, hogy az első és leghatásosabb módszer a szódabikarbóna és ecet kombinációja, melynek előnye, hogy teljesen természetes, filléres tisztítószer. Öntsd az ecet háromnegyedét a csésze oldalaira, majd egy kefével oszlassuk el egyenletesen az egész felületen.


A rendszeres tisztításhoz egyszerű bolti tisztítószerek és erős kefék az ajánlottak     Fotó: freepik.com


Hagyjuk egy percig állni, ezután szórjunk szódabikarbónát az egész vécécsészére, ezt is pihentessük kb. 10 percig. Kezdjük el a kefével alaposan megdörzsölni a foltokat. Ezután újra hagyjuk állni a keveréket 30 percig, utolsó lépésben öblítsük le alaposan.

A legmakacsabb lerakódásokkal szemben a leghatásosabb fegyver egy smirglipapír. A foltokat dörzsöljük át, hogy megkönnyítsük a takarítást. Ezután használjunk vízkőoldót, vagy az előző pontban említett ecet-szódabikarbóna kombinációt dolgoztassuk addig a felületen, amíg az ragyogóan tiszta nem lesz.

A legegyszerűbb módszer ha a vízkőfoltokat nem hagyjuk megtapadni. Ehhez rendszeres tisztítás szükséges, egyszerű bolti tisztítószerekkel vagy az ecet-szódabikarbóna kombinációval. Szerezzünk be egy kemény, erős kefét, amivel alaposan le tudjuk kaparni a csésze belső felületéről a letapadt foltokat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek