EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Se Volt, se Sound, se Sziget!

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/MTVA

Európa egyik legnagyobb fesztiválja, a Sziget, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben nagy visszatérést tervez.


Amennyire bíztak az emberek abban, hogy a fokozatos nyitás mellett egyre több rendezvény is meg lesz tartva, annyira kell csalódnunk, hogy ez sajnos nem így lesz. A nagy koncerteket és fesztiválokat sorra mondják le szerte Európában, emellett a nemzetközi turnék is elmaradnak a bizonytalanság miatt. Legalábbis 2021-ben.

Ugyanis a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a soproni Telekom VOLT és zamárdi Balaton Sound után a tavalyihoz hasonlóan idén sem rendezik meg Sziget Fesztivált, ám a szervezők bejelentették, hogy 2022-ben hatalmas visszatérést terveznek Európa egyik legnagyobb fesztiválja számára.

„Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk” – jelentette ki Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője.