395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Rod Stewart magánkórházi vizsgálatra fizet be betegeket, mert nagyon hosszú a várólista

10perc.hu
2023. 01. 27.

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) adatai alapján jelenleg 7,2 millióan várnak különböző orvosi vizsgálatokra, beavatkozásokra, miközben a méregdrága magánintézmények üresen állnak.

Ugyan senkit nem vigasztal, de nemcsak a magyar egészségügyben vannak súlyos gondok, hanem a világ legfejlettebb országaiban is. Például Nagy-Britanniában. Mérhetetlenül felháborodott a brit egészségügy helyzetén Rod Stewart, miután azt tapasztalta, emberek milliói várakoznak ebben a járványok sújtotta világban orvosi vizsgálatokra.

A 78 éves rocksztár felhívta a Sky News telefonos ügyeletét, és közölte, kifizeti több ember orvosi vizsgálatát és kezelését a magánegészségügyi intézményekben, hogy valamivel hozzájáruljon az NHS várólistáinak csökkentéséhez – írta meg a The Guardian.

„Világéletemben a konzervatívokat támogattam, de soha nem láttam még ilyen katasztrofális egészségügyi ellátást, mint most. Arra kérem a kormányt, ha ezen nem képes gyorsan változtatni, akkor adja át a lehetőséget a Munkáspártnak, hogy változás álljon be ebbe a pokolban” – jelentette ki Rod Stewart.



Az énekes hozzátette, egyszerűen nevetséges az, hogy ő soron kívül juthat az orvosi vizsgálatokhoz, mert meg tudja fizetni a magánegészségügyi ellátást. Ráadásul a magánklinikák szinte üresek az állami intézményekhez képest.

„Szeretnék kifizetni 10 vagy 20 vagy bármennyi vizsgálatot, hogy segíthessek beteg honfitársaimon. Nem tudom, mindez megoldást jelent-e számukra, de abban bízom, hogy lesznek követőim, és nem hagyjuk azt, hogy emberek azért haljanak meg, mert nem jutnak hozzá a megfelelő kezelésekhez és vizsgálatokhoz” – állította Rod Stewart, aki hozzátette, nem önreklámból teszi mindezt, ugyanis neki ilyenre már nincs szüksége.

Főkép forrása:
David Levene/The Guardian

További cikkek