EUR: 408,78 Ft
USD: 388,17 Ft
CHF: 415,11 Ft
GBP: 476,48 Ft
HRK: 54,13 Ft
RON: 82,89 Ft
RSD: 3,48 Ft

Mai névnap:

Rezsiválság: noha drágul az utazás, mégis tömegek készülnek adventi vásárokba, mert otthon addig sem kell fűteni

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Z(s)eppelin

Az osztrák és német karácsonyi kirándulások a legnépszerűbbek a magyarok körében, de sokan utaznak Prágába és Krakkóba is az év legmeghittebb időszakában.

A koronavírus-járvány lecsengésével idén mindenki duplán pótolta be az elmaradt utazásait, ráadásul az adventi vásárokra már most hatalmas a készülődés. Az utak ára ugyan egyértelműen drágult az előző évhez képest, de sokan inkább így is elmennek otthonról, addig sem kell ugyanis otthon fűteni és szaporítani a rezsi költségeket.

Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin Utazási Iroda vezetője a 10perc.hu kérdésére elmondta, hazánk elhelyezkedése miatt pedig kifejezetten szerencsések vagyunk, hiszen néhány órás buszúttal elérhetőek a kontinens leggyönyörűbb adventi vásárai a szomszédos országokban.

Az utazási szakember elárulta, a sláger úti cél továbbra is Ausztria, azon belül Karintia, Stájerország, Bécs, Salzburg a legnépszerűbb, de Németország déli részére, többek közt Nürnbergbe is rengetegen látogatnak el karácsony környékén. Hozzátette, sokan választják Prágát és Krakkót is.


Sokan úgy gondolják, megéri inkább külföldön tölteni az ünnepeket, mert addig sem kell fűteni az otthonaikat    Fotó: Z(s)eppelin


Az emberek igyekeznek megspórolni az utak árát, sőt, többen vannak olyanok, akik inkább elmennek utazni, minthogy otthon fizessék a gázszámlát. A foglalások számának növekedése arra utal, hogy az ünnepeket is inkább máshol töltik el szívesebben.

„Ami pedig a szilvesztert illeti, itthon a rezsiár emelkedése miatt a csoportos programok egyáltalán nem kifizetődők, ezért egyre többen kacsintgatnak afelé, hogy külföldön ünnepeljék az újévet” – közölte Zsebők Tamás.
Hirdetés
Hirdetés