Mai névnap:

Rekordeladás a Teslánál

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Tesla

Az amerikai autógyártó a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy 241 ezer 300 autót adott át, a kiszállított autók túlnyomó része, több mint 232 ezer darab a tömegterméknek szánt Model 3 és Y típusok valamelyike volt.

Rekordszámú, az elemzők által vártnál több elektromos autót szállított ki a Tesla a harmadik negyedévben. Az amerikai autógyártó a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy 241 ezer 300 autót adott át, ami éves összevetésben 66,4 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 16,9 százalékos növekedést jelent.

A kiszállított autók túlnyomó része, több mint 232 ezer darab a "tömegterméknek" szánt Model 3 és Y típusok valamelyike volt. Július-szeptemberben a Tesla 237 ezer 823 autót gyártott, ebből 228 ezer 882 volt Model 3/Y, a Model S/X autók száma pedig 8941-re rúgott.

Bár a harmadik negyedév elején a Teslánál is súlyos helyzetet teremtett az alkatrészhiány, a szeptember rendkívül erős hónapnak bizonyult. Vetélytársaihoz képest a Tesla jobban átvészelte a chipválságot, és az elemzők szerint a Teslát ebben az erős kínai kereslet segítette.
Hirdetés
Hirdetés