EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Putyinnak esze ágában sincs befejezni a háborút! Részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban!

10perc.hu
4 napja
Kiemelt kép: rosbalt.ru

A Kreml honlapján közzétett, mától hatályos rendelet értelmében a hadkötelezettség alá csak a tartalékban lévő állampolgárokat vonják be, akik az ukrajnai háború tapasztalatainak figyelembevételével további kiképzésben részesülnek.

Eldőlt. Vlagyimir Putyin folytatja a háborút, amit február 24-én indított Ukrajna ellen. Ugyanis az orosz elnök egy nappal azután, hogy négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió a szeptember 23. és 27. közötti időszakra népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról, televíziós beszédében bejelentette, részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban.

Putyin közölte, hogy Oroszország el fogja fogadni a régiók lakosságának döntését, és biztosítani fogja a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságban, valamint a teljes vagy részleges megszállás alá került Herszon és Zaporizzsja megyében a referendum lebonyolításának biztonságos feltételeit.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, és "ez nem blöff". Azt állította, hogy a Nyugat szét akarja rombolni Oroszországot.


Az egyes régiókra vonatkozó sorkötelezettség időzítését és mértékét a védelmi minisztérium határozza meg      Fotó: Twitter


Az orosz elnök által aláírt, a Kreml honlapján közzétett, mától hatályos rendelet értelmében a hadkötelezettség alá csak a tartalékban lévő állampolgárokat vonják be, akik az ukrajnai háború tapasztalatainak figyelembevételével további kiképzésben részesülnek, és a "különleges hadműveletben" részt vevő szerződéses katonákkal azonos javadalmazásban részesülnek.

A bevonulás alóli felmentés az életkor, az egészségi állapot és a szabadságvesztésről szóló bírósági ítélet miatt lehetséges. A régiók vezetői utasítást kaptak, hogy a mozgósítás során biztosítsák a sorozást. Az egyes régiókra vonatkozó sorkötelezettség időzítését és mértékét a védelmi minisztérium határozza meg.

Az Ukrajnában dúló háborúnak tehát nem az oroszellenes szankciók visszavonása vethet véget, hanem immár egyértelműen Putyin és hadseregének legyőzése. Természetesen újra és újra kiderül, hogy Moszkva folyamatosan hazudik, hogy nem területszerző háborút vív Ukrajnával szemben.
Hirdetés
Hirdetés