395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin: „Mindenért Kijev a felelős, ami a Donyec-medencében történt és történik!”

10perc.hu
2022. 09. 05.

Az orosz elnök egy ifjúsági találkozón azt hangoztatta, hogy Oroszországnak "kötelessége segíteni" és védelmére kelni a szakadár népköztársaságok lakosságának.

Ezúttal egy Petropavlovszk-Kamcsatszkijban megtartott ifjúsági környezetvédelmi tanácskozáson szólalt fel Vlagyimir Putyin, és többek között kijelentette, a 2014 utáni ukrán vezetés a hibás minden tragédiáért, ami akkor és azóta a Donyec-medencében történt.

„A Donyec-medencében most zajló tragédia annak a nacionalista, neonáci rezsim tevékenységének az eredménye, amely 2014-ben erőszakkal ragadta magához a hatalmat, majd katonai műveleteket indított Donyec-medencében. Kétszer indított el ott nagyobb katonai műveletet tüzérség, légierő, nehéz haditechnika és egyebek alkalmazásával. És még mindig ez történik" - mondta Putyin.

Azt hangoztatta, hogy Oroszországnak "kötelessége segíteni" és védelmére kelni a Donyec-medence lakosságának. „Minden kísérletünk a probléma békés megoldására kudarcot vallott a kijevi rezsim álláspontja miatt" - fogalmazott az orosz elnök, aki méltatta az orosz hadsereg bátorságát.

Ugyanakkor arról egy szót sem szólt, hogy a szakadár népköztársaságokat ők fegyverezték fel, rengeteg orosz zsoldos harcol 2014 óta ezekben a régiókban, amelyek egyébként a nemzetközi szerződések értelmében Ukrajna területét képezik.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek