393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Poénnak indult, kovászos uborkás fagyi lett belőle

10perc.hu
2022. 06. 01.
Poénnak indult, kovászos uborkás fagyi lett belőle

Eredetileg egy főzőversenyre készült a fagylalt, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szánták.

Nem elégedett meg a díjnyertes Pisztárcia Gyümölcse megalkotásával Fazekas Ádám, aki mesterművével a legrangosabb olasz fagylaltverseny, az Gelato Festival Europa első díját is elhozta az új generációs fagyik kategóriájában. Úgy döntött, további különlegességekkel lepi meg a fagylaltkedvelőket.

Legújabb alkotása, a kovászos uborkás fagyi poénnak indult, de annyira megtetszett az embereknek, hogy a nyáron bekerül a kínálatba. Eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szánta Fazekas Ádám.

Sejthető, hogy a kovászos uborkás fagyi nem klasszikus desszert: érdemesebb húsok mellé fogyasztani, így a grillpartik kiegészítője lehet. A legújabb kreáció sem tartalmaz mesterséges adalékanyagot.



És bár a cukor, vagy édesítőszer minden fagyi összetevője, az itt alkalmazott anyag édessé nem, inkább krémessé teszi a végeredményt. Egy gyümölcs mégis része a receptnek, méghozzá az eper. Ám ez sem édesítőként, hanem a savtartalmával érvényesül, ami még intenzívebben kiemeli a kovászos uborka ízét.

„A nyár slágere azonban egyértelműen a kovászos uborka lesz, hiszen rengetegen kíváncsiak egy ilyen extrém kreációra Ez a kellemes, frissítő nyári íz a napokban kerül be a pultba, így a magasgasztronómia kedvelői és átlagemberek ízlése is találkozhat” – mondta Fazekas Ádám.

Főkép forrása:
Fazekas Cukrászda

További cikkek