392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Phil Collins: ez lesz az utolsó turné?

10perc.hu
2021. 09. 10.
Phil Collins: ez lesz az utolsó turné?

A 70 éves világsztár egészségi állapota alaposan megromlott, már a dobverőt sem tudja rendesen fogni az egyik kezével, így a fia dobol majd a koncerteken.

Úgy tűnik, hogy a szeptember 20-án, Birgminhamben induló Genesis-turné lesz az utolsó koncertsorozat, melyen Phil Collins részt vesz. A 70 éves zenész egészségi állapota ugyanis annyira megromlott, hogy a szervezete nem biztos, hogy bírná egy turné fizikai megterheléseit.

2020-ban Collins a Genesis másik két tagjával, Tony Banksszel és Mike Rutherforddal bejelentette, hogy újra összeállnak egy turné erejéig, ami a The Last Domino? Tour nevet kapta. Az eredeti tervek szerint már tavaly felléptek volna, ám a koronavírus-világjárvány keresztülhúzta a számításaikat, így a koncertsorozat szeptember 20-án indul.



A zenész a romló egészségi állapota miatt fontolgatja, hogy örökre visszavonul a zenéléstől, ugyanis a Page Six magazinnak bevallotta, már az egyik keze olyan gyenge, hogy a dobverőt sem tudja rendesen megfogni. Éppen ezért a középső fia, a húszesztendős Nicholas fog dobolni a turné során, nem pedig az édesapja.

„Már mindnyájan benne vagyunk a korban, és azt hiszem, hogy bizonyos mértékig ezután mindnyájan visszabújunk az ágyunkba aludni. Általánosságban elmondható az rólam, hogy már nem tudom, valóban újra turnézni szeretnék-e” – nyilatkozta Phil Collins.

A Genesis szeptember 20-tól október 13-áig szinte majdnem mindennap fellép Angliában, és a londoni O2 Arénában három fellépést is tartanak majd. Novembertől Észak-Amerikában lesznek, az utolsó bulijuk december 16-án lesz.

Főkép forrása:
DPA

További cikkek