393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Paul McCartney: „Lennon miatt oszlott fel a Beatles”

10perc.hu
2021. 10. 11.

Noha eddig családi okokra fogták a legendás zenekar megszűnését, most a BBC Radio 4 -nek adott interjújában McCartney elárulta a szakítás valódi okát.

Több mint ötven év után lehullt a lepel arról, hogy miért is oszlott fel annak idején, 1970-ben a Beatles. Paul McCartney a BBC Radio 4 -nek adott interjújában elárulta, egyedül John Lennon volt a felelős a legendás banda megszűnéséért, és nem pedig a korábban emlegetett családi okok – írta meg a The Guardian.

McCartney azt is tagadta, hogy ő lett volna a szakítás kezdeményezője, ugyanis ő folytatni szerette volna a csapattal a zenélést. Úgy érzi, rengeteg jó dal maradt még bennük, amiért érdemes lett volna együtt maradniuk. Mint az interjúban elmondta, az Abbey Road, Let it be abszolút sikeresek voltak.

"Ez volt az én együttesen, a munkám, az életem, szóval én azt akartam, hogy ez folytatódjon” - fogalmazott McCartney, aki szerint Lennon bejelentése után az együttes három tagja darabokra hullott.

Ám Lennon az egyik komoly veszekedést követően úgy döntött, kész, vége, nincs tovább, mert zenekaron belül már nem lehet az ellentmondásokat megoldani. A zenész szerint Lennon egy nap csak bement a próbatermükbe, és bejelentette, hogy elhagyja a Beatlest.

„A helyzet az volt, hogy John életét ekkor már teljesen elfoglalta Yoko, és számára az lett a legfontosabb, hogy minden, a társadalom által ráaggatott béklyót lerázza magáról. Miután Johnt nagynénje, Mimi nagyon keményen nevelte gyerekkorában, ő azóta hordozta magában a szabadság iránti vágyát” – állította McCartney.

Főkép forrása:
The Guardian/Apple Corps

További cikkek