393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Öt év – ennyit ér két nő ellen elkövetett szexuális erőszak

10perc.hu
2021. 09. 21.

A férfit kétrendbeli szexuális erőszak és egyrendbeli testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az elsőfokú bíróság.

Mindenki döntse el, vajon megfelelő ítélet született-e a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol öt év börtönre ítéltek egy férfit, aki 2018 áprilisában és októberében is nemi erőszakot akart elkövetni két nő ellen. A terheltet kétrendbeli szexuális erőszak és egyrendbeli testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az elsőfokú bíróság.

A vádlott 2018 áprilisában és októberében is a hajnali órákban nézett ki magának egy-egy nőt. Követte őket a társasházuk bejáratáig, ott hátulról a nyakukat elkapva a földre rántotta, fogdosta és szexuális együttlétre akarta kényszeríteni őket, egyiküket többször meg is ütötte.

Bizonyítékként értékelte a bíróság - a vádlott részleges tagadásával szemben - a sértettek vallomását, az igazságügyi szakértői véleményeket, a rendőri jelentésekben foglaltakat, a kamerafelvételeket, a tanúvallomásokat, valamint egyéb okirati bizonyítékokat.

A bíróság enyhitő körülményként értékelte a "kismértékű időmúlást" és a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe "a kitartó elkövetési módot". Az ügyészség súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek