EUR: 389,48 Ft
USD: 361,73 Ft
CHF: 391,65 Ft
GBP: 435,38 Ft
RON: 79,43 Ft
RSD: 3,32 Ft

Mai névnap:

Önbizalomhiány miatt kevesebb nő sportol

10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Egy korábbi kutatás azt vizsgálta, hogy van-e különbség a női és férfi sportolási hajlam között.

A Preventive Medicine egy új tanulmánya szerint a nők kevesebbet sportolnak, mint az erősebb nem- írja a Colore. A kutatás során 1000 férfi és nő fizikai aktivitását vizsgálták és észrevették, hogy a férfiak átlagosan napi 30 percet végeztek például gyors gyaloglást vagy futást, női tásaik azonban átlagosan csak 18 percet.

Ennek egyik oka az önbizalomhiányban kereshető, mert kevésbé hisznek a nők abban, hogy a testmozgásban felmerülő akadályokat le tudják győzni - mondta Dr. Paul Loprizni, a Belleramire Egyetem adjunktusa.

A kutatók azt is megállapították, hogy az önbizalomhiány a gyerekkorból fakadhat, hiszen a szülők keményebben játszanak a fiú gyermekeikkel, mint lányaikkal. Azt is elárulták, hogy mire érdemes figyelni, és mit kell elfogadnia a nőknek magukban.


Kevésbé hisznek a nők abban, hogy a testmozgásban felmerülő akadályokat le tudják győzni    Fotó: Pixabay


Az egyik ilyen lényegi pont az, nem szabad félni attól, hogy edzés közben nem teljesítenek jól, a szakaszokra bontott edzés is hasznos. Második tanácsuk a céltudatosságra hívja fel a figyelmet, miszerint a mozgást mindig szem előtt érdemes tartani, például lift helyett lépcsők használata.

A sportolás adta előnyöket érdemes figyelembe venni, hiszen csökkenti a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, demencia és Alzheimer-kór kialakulásának lehetőségét.