393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: szárnyalnak női pólósaink – esti összefoglaló

10perc.hu
2021. 07. 30.
Olimpia: szárnyalnak női pólósaink – esti összefoglaló

Tovább folytatta jó szereplését a magyar női vízilabda-válogatott, és a japánok legyőzésével már bebiztosította negyeddöntős helyét Bíró Attila együttese, míg fél évvel a szülését követően bíztatóan tért vissza a dobókörbe Márton Anita.

Vízilabdában kezd helyre állni a világ rendje, és a férfiak után a nők is bebiztosították a helyüket a negyeddöntőben. A magyar válogatott harmadik csoportmeccsén a vártnál nehezebben ugyan, de 17-13-ra nyert a házigazda japánok ellen a tokiói olimpia női vízilabdatornáján.

Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes, világliga-második együttese három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel áll, a következő mérkőzését pedig Kínával vívja, vasárnap.

„Örülhetünk a győzelemnek, kis szódával elment. Az utolsó másfél negyedben megmutatkozott egy-két játékosunk karaktere, és a csapat keményebben beleállt a mérkőzésbe. Nagyjából hasonló teljesítményt kell nyújtania az együttesnek Kína ellen, mint az Egyesült Államokkal szemben, mert nagyon nehéz lesz, mert a kínaiak egy fizikális, erővízilabdát játszanak" - nyilatkozta a szövetségi kapitány az MTI-nek.

Elkezdődtek az atlétikaversenyek is Tokióban, ahol az öt évvel ezelőtt Rióban bronzérmes súlylökő, Márton Anita alig fél évvel gyermeke születése után 17,59 méterrel 21. lett, így lemaradt a döntőről. Pedig úgy számolt, hogy 18 méter körüli eredménnyel már be lehet kerülni a legjobb 12 közé, de a döntőhöz legalább 18,57 méteres eredmény kellett volna.



„Jó volt újra ilyen közegben versenyezni. Szerettem volna 18 métert lökni, végül is nem sok hiányzott, de igazából egyik dobásba sem találtam bele. Nem vagyok elégedetlen, ez jó alap a folytatáshoz. Egyfajta új kihívás, hogy szülés után visszatérve ebből mit lehet kihozni. Idén még van két versenyem, aztán novemberben elkezdjük az alapozást a jövő évre, mert lesz bőven nagy nemzetközi viadal" - fogalmazott Márton Anita.

Sajnos már az első napon vissza kellett lépnie az olimpiától a kiújuló sérülése miatt az akadályfutó Wagner-Gyürkés Viktóriának. A Magyar Atlétikai Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a visszalépéssel kapcsolatos döntését a magyar olimpiai csapat orvosainak tanácsára hozta meg.

Az úszók között sem akadt délutánra kiemelkedő teljesítmény. Az 1500 méter gyorson Gyurta Gergely 15:01.85-ös idővel a 15., míg Kalmár Ákos 15:17.02 perccel a 22. helyen zárt a leghosszabb medencés számban. Szintén nem jutott döntőbe a 4x100 méteres férfi vegyesváltó – Bohus Richárd, Takács Tamás, Kós Hubert, Holoda Péter –, miután a négyes 3:34.91 perccel futamában a nyolcadik, összesítésben pedig - két kizárásnak is köszönhetően - a 13. helyen végzett.

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek