393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: megvan a huszadik, bronzérmesek férfi pólósaink – napi összefoglaló

10perc.hu
2021. 08. 08.

Éppen 13 évet kellett rá várni, de megérte! A tokiói olimpia utolsó napján a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolok legyőzésével megszerezte a bronzérmet, így Magyarország összesen húsz éremmel zárta az ötkarikás játékokat.

A legfontosabb és a nagyon várt hír: a magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tokiói olimpia vasárnapi zárónapján. Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata 9-5-re verte a spanyolokat a harmadik helyért kiírt találkozón. A férfiak legutóbb a 2008-as, magyar diadallal zárult pekingi játékokon állhattak dobogóra.

„Fel kellett rázni a fiúkat, gyorsan túl kellett lépni az elődöntős vereségen. Fájó volt a görögök ellen nem bejutni az olimpiai döntőbe, hiszen bármikor aláírtuk volna a kezdés előtt, hogy a görögökkel játsszuk az elődöntőt. De összeraktuk magunkat, nyomatékosítottuk magunkban, hogy mi az, amit el akarunk érni, mik a motivációs erők, és egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek lesz egy másik lehetősége nemcsak érmet szerezni" – fogalmazott a szövetségi kapitány.


A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tokiói olimpia vasárnapi zárónapján     Fotó: Illyés Tibor


Ahogy kifejtette: örömmel és boldogsággal mennek haza, győzelemmel, sikerrel és jövőképpel. A spanyolok elleni meccsről úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen csapattól tartani kell, ráadásul az elmúlt időszakban nagyon szoros mérkőzéseket játszottak egymással.

„Szerintem a három legnagyobb esélyes között volt a spanyol válogatott, nagyon stabilak. A végül aranyérmes szerbeknek is klasszis egyéni teljesítményekre volt szükségük ellenük az elődöntőben, úgyhogy óriási értéke van annak, hogy így tudtuk őket legyőzni. Egy picit lehet, hogy elfáradtak a végére. Mi pedig jól reagáltunk mindenre, sokkal több kiállítást kellett kivédekeznünk, mint nekik, de erre fel is voltunk készülve" – szakmázott egy kicsit a nagyon boldog Märcz.

A szakember egyben gratulált a női válogatottnak, amely szombaton ugyancsak bronzérmet szerzett Tokióban. Nem csinált titkot abból, hogy kicsit elérzékenyült, mert fontos volt számára is, hogy a játékosok bronzéremmel a kezükben menjenek haza.


A szövetségi kapitány és csapata örömmel és boldogsággal megy haza, győzelemmel, sikerrel és jövőképpel      Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám


„Remélem, hogy lesz lehetőségük még ennél csillogóbb éremért is játszani. Van potenciál a jövő férfi vízilabdázóiban is. Kiemelném a búcsúzó kapusunkat, és köszönöm Nagy Viktornak, hogy kitartott, és az egész olimpián extrát nyújtott ahhoz képest, mint amit év közben lehetett látni tőle. Ha valaki, hát ő igazán megérdemelte, hogy éremmel távozzon” – állította a kapitány.

Magyarország – amely mindkét nemnél érmet szerzett a tokiói pólótornán – hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán – hetedikként az európai országok között –, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen. Az ötkarikás játékokon 65 ország szerzett aranyat és 93 harcolt ki dobogós helyezést.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek