393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: meglesz-e a huszadik? – menetrend

10perc.hu
2021. 08. 07.
Olimpia: meglesz-e a huszadik? – menetrend

Miután sem birkózásban, sem férfi öttusában nem jutott érem – viszont két pontszerző hely igen – a magyaroknak, így a vasárnap medencébe ugró férfi pólósaink szerezhetik meg Magyarország 20. érmét a tokiói ötkarikás játékokon.

Vízilabda

Noha az aranyért jöttek, most már azzal is megelégednének a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, ha felállhatnak a dobogó harmadik fokára. Ugyanis ne feledkezzen meg senki arról, hogy pólósaink a három olimpiai arany után – Sydney, Athén és Peking – az ötödik helynél egyszer sem végeztek előrébb. Most itt az alkalom, ráadásul, ha megszerzik a bronzot, az egyben a magyarok 20. érmét jelentené.
6.40: Magyarország–Spanyolország (férfi válogatott – bronzmérkőzés)


 Muszukajev Iszmail (kékben) a szabadfogású 65 kilósok vigaszágán végül ötödikként zárt      Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter


Birkózás

A tokiói olimpia birkózóküzdelmeinek zárónapján egy versenyző képviselte a magyar színeket, Muszukajev Iszmail a szabadfogású 65 kilósok vigaszágán. Előbb győzött a vb-5., U23-as Ázsia-bajnok mongol Tulga Tumur-Ocsir ellen, majd a bronzmeccsen 5-0-ra kikapott a világ- és Európa-bajnok orosz Gadzsimurad Rasidovtól, így ötödikként zárt.

"Aranyéremért jöttem, de a minimális elvárásom a bronz volt. A deréksérülésem nem zavart, mert a délutáni program előtt kaptam két fájdalomcsillapítót. A két vesztes meccsem közül a Rasidov elleni zavar jobban, mert neki vissza akartam vágni a két évvel ezelőtti kudarcért" – értékelt az MTI-nek a 28 éves vb-bronzérmes Muszukajev.


A regnáló világbajnok Marosi Ádám kiegyensúlyozott teljesítménnyel végül a hatodik helyen végzett     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Öttusa

Sajnos öttusában sem sikerült érmet nyernie a regnáló világbajnok Marosi Ádámnak, aki kiegyensúlyozott teljesítménnyel végül a hatodik helyen végzett a férfi öttusázók tokiói olimpiai versenyében, míg Kasza Róbert a 26. lett, aki kijelentette, nem ilyen eredménnyel szeretné zárni a pályafutását. Marosi viszont egyáltalán nem volt szomorú.

„Elégedett vagyok. London után szintén azt mondtam, hogy abban a napban annyi volt, most megint azt mondom" - nyilatkozott a 37 éves Marosi Ádám. Hozzátette, a jó lovaglásának különösen örül, mert három hete elesett a lóval, az pedig átbukott rajta, és csaknem kitörte a nyakát. Azt hitte, hogy könnyebb lesz benne versenyezni, mint a vb-n, mert egy országból maximum két öttusázó jöhet, de mint hozzátette: "pokoli kemény" volt.

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek