393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia – a legenda tovább úszik, Cseh László döntős 200 vegyesen!

10perc.hu
2021. 07. 29.

Pályafutása utolsó versenyén a 35 éves Cseh László újra megdöbbentette a világot: bejutott a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe, azaz még egy nappal meghosszabbította rendkívül eredményes pályafutását.

Vélhetően mindenki neki szurkol, hiszen Cseh László élete utolsó olimpiáján, 35 évesen is lehetőséget vívott ki magának, hogy most, utoljára megmutassa a világnak, nem véletlenül tartják világklasszisnak. Nos, mindenki „Csehlacija” ismét bizonyított és a ma hajnali elődöntőből a nyolcadik helyen bejutott a pénteki fináléba 200 méter vegyesen.

Abban a számban, amelyikben még 2008-ban, Pekingben ezüst-, míg 2012-ben, Londonban bronzérmes volt. És most ott úszhat majd holnap a világ 8 legjobb vegyesúszója között – 2021-ben. Cseh nagyszerűen kezdett, a pillangó és a hát után is elsőként fordult. Ugyanakkor mellen már visszaesett a harmadik helyre, a gyorson jól tartotta magát, végül 1:57.64 perccel futamában negyedikként csapott a célba, ami éppen elég volt a döntőbe jutáshoz.


Cseh László pillangóban még mindig a mezőny egyik legjobbja    Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám


„Már az előfutam után is örültem, most még jobban. Ilyen erős mezőnyben szép eredmény ez. A mostani, ötödik olimpiámon vagyok a legfelszabadultabb, mert nincs rajtam teher és nyomás. Elfogadtam, milyen életszakaszban járok. Azért hogy ne legyek teljesen elégedett, az idő lehetne jobb" - mondta Cseh, aki összesen hat olimpiai érmet szerzett eddigi pályafutása során.

A sportnapilapnak adott interjújában elmondta, mindenféle teher nélkül megy neki a döntőnek, ahol bármi megtörténhet. Egy azonban biztos, a holnap hajnali 200 méter lesz számára az utolsó.


A 35 éves világklasszis a holnapi döntőt követően végleg visszavonul    Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám


„Az biztos, hogy az utolsó úszásom során én minden tőlem telhetőt megteszek. Remélem, sikerül megúsznom egy olyan időt, amit várok magamtól. Ugyanakkor nem titok, hogy mellúszásnál érzem, hogy kisebb lábsérüléssel bajlódom, de a döntőben semmilyen körülmény nem zavarhat majd” – zárta Cseh László.

Már most mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy az úszás egyik sokszorosan koronázott királya pénteken, 4.16-kor veti bele magát utoljára a medencébe, mint versenyző. Vélhetően egész Magyarország szeme láttára…

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek