Mai névnap:

Olimpia: Hosszú Katinka visszalépett, győztek férfi pólósaink – déli összefoglaló

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

Amíg a férfi vízilabda-válogatott izgalmas kezdés után simán verte Japánt, addig az uszodában ismét kellemetlen meglepetés érte a magyarokat.

Kezdjük az úszókkal, akik közül a női 200 méteres pillangóban úgy véltük, akár két magyar világklasszisnak is szurkolhatunk majd. Ám végül ebből csak egy lett… A szám világ-, és Európa-bajnoka, Kapás Boglárka 2:08.58 perces idővel az ötödik helyen jutott a szerdai elődöntőbe, és az szemmel látható volt, hogy bőven maradt még a magyar klasszisban.

Azonban a szám másik magyarja, Hosszú Katinka bebizonyította, igenis be lehet lépni kétszer ugyanabba a folyóba. Már a 2016-os riói olimpiára úgy utazott ki, hogy ugyan tisztában volt a versenyszámok időbeosztásával, azaz a 200 méter pillangó elődöntője és a 200 méter vegyes döntője szinte üti egymást.

Ő ennek ellenére vállalta az indulást, akárcsak most, így Jakabos Zsuzsanna akárcsak öt éve, most is lemaradt az indulásról, holott megúszta az induláshoz szükséges A-szintet. Aztán ahogy Rióban megtette, úgy most is: visszalépett az indulástól. Az ok vélhetően az, hogy magyar idő szerint szerda hajnalban a 200 méter pillangó elődöntője után 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát.

Miután mindössze 17-en neveztek ebben a versenyszámban, több mint valószínű, hogy Jakabos továbbjutott volna a szerdai elődöntőbe – ehhez egy embert kellett volna megelőznie –, sőt, az ideje alapján a nyolcas döntő sem volt elérhetetlen a számára. Ehelyett ma maximum edzeni tudott…


Az egyre jobban fáradó japánokat öt góllal győzte le a magyar együttes    Fotó: MTI/Illyés Tibor


És akkor ennél sokkal kedvezőbb eredményről: a magyar férfi vízilabda-válogatott 16-11-re nyert Japán ellen második csoportmérkőzésén. Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat legközelebb csütörtökön ugrik vízbe, akkor a dél-afrikaiak ellen. A csoport másik két találkozóján Olaszország 6-6-os döntetlent játszottak Görögország ellen, míg az amerikaiak 20-3-ra verték Dél-Afrikát.

A csoport állása: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Olaszország 3 (27-8), 3. Görögország 3 (16-15), 4. Magyarország 2, 5. Japán 0 (24-31, 6. Dél-afrikai Köztársaság 0 (5-41). A csoportokból az első négy csapat jut tovább.
Hirdetés
Hirdetés