395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia – Hölgyek a célkeresztben: kéziseink feltámadása, pólósaink a csoportelsőségért

10perc.hu
2021. 07. 31.

Kellemes meglepetéssel zárult a szombati nap a magyarok számára, hiszen a női kézilabda-válogatott végre nyerni tudott. Aki ismét vállalja a kora reggeli kelést, az kiszurkolhatja a női pólósaink esetleges csoportelsőségét, valamint Berecz Zsombor éremfutamba jutását.

Az időrendi előzetesünket ezúttal egy délutáni magyar sikerrel kezdjük, amire igencsak régen vártak már a szurkolók. A női kézilabda-válogatott ugyanis megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot.

"Danyi Gábor javaslatára visszamentünk az alapokig. A többit szeretnénk az öltözőn belül tartani, de semmi szaftos nem történt. Volt egy közös akarat, volt vezér elöl és hátul is. A második félidőben ahogy megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, el is dőlt a mérkőzés. Neki fogunk menni a biztos csoportelső svédeknek, mert remélhetőleg átszakadt egy gát” - fogalmazott Elek Gábor szövetségi kapitány.

A magyarok a csoportkör hétfői, utolsó fordulójában a B csoportot vezető és már biztosan továbbjutó svédekkel játszanak. Ahhoz, hogy Elek Gábor csapata negyeddöntős legyen, meg kell vernie Svédországot, miközben a spanyoloknak veszíteniük kell az oroszokkal szemben, a francia-brazil összecsapás pedig nem végződhet döntetlenre.



És akkor nézzük, hogy vasárnap mikor és milyen sportágakban szurkolhatunk a magyar versenyzőknek.


Atlétika

A magyar atléták közül éjjel 2 órától öten is érdekeltek lesznek vasárnap: a kalapácsvetés selejtezőjében Gyurátz Réka, a távolugrás selejtezőjében Nguyen Anasztázia, a 3000 méteres akadályfutás előfutamában Kácser Zita és Tóth Lili Anna, a 100 méteres gátfutás elődöntőjében pedig Kozák Luca áll rajthoz.
2.10: Gyurátz Réka (női kalapácsvetés) – selejtező
2.50: Nguyen Anasztázia (női távolugrás) – selejtező
2.55: Kácser Zita (női 3000 m akadályfutás) – előfutam
3.10: Tóth Lili Anna (női 3000 m akadályfutás) – előfutam
12.45: Kozák Luca (női 100 m gát) – elődöntő


Asztalitenisz

Eljött a csapatverseny ideje, és a Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott a csapatverseny nyolcaddöntőjében alaposan kikapta az ellenfelet, hiszen a végső sikerre is esélyes házigazda japánokkal találkozik 12.30-tól.

Csapatverseny – nyolcaddöntő
12.30: Magyarország–Japán



Vitorlázás

A vitorlázóknál a finndingisekre vasárnap 8 órától újabb két futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny. Berecz Zsombor nyolc futam után a harmadik helyen áll, a hátránya mindössze három pont a második helyen álló riválisához képest.

8.05: Berecz Zsombor (finn) – 9-10. futam


Vízilabda

A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott számára, amely a csoportküzdelmek utolsó körében Kínával találkozik. Bíró Attila szövetségi kapitány csapatának a döntetlen is elég lenne az első hely megszerzéséhez a B csoportban. Egy vagy két pont megszerzése esetén a negyeddöntőben Hollandiával vagy Kanadával találkozik a válogatott.

B-csoport
7.00: Magyarország–Kína

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek