393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: helyezések, nagy csaták, kiesések – délelőtti összefoglaló

10perc.hu
2021. 07. 30.
Olimpia: helyezések, nagy csaták, kiesések – délelőtti összefoglaló

Ugyan ma sem sikerült a magyaroknak érmet szerezniük, azért bőven van miről beszámolni. Cseh László 7. lett élete utolsó versenyén, Milák Kristóf a második idővel döntős 100 pillangón, míg atlétáink is elkezdték az olimpiát.

Úszás

Megtörtént az, amire nagyon készült Cseh László. Leúszta utolsó hivatalos versenyét a 35 éves világklasszis, és a 200 méter vegyes pénteki döntőjében elért hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a tokiói olimpián.

Ám nem ez volt a ma reggel legjobb magyar teljesítménye, ugyanis Telegdy Ádám ötödik lett 200 méteres hátúszásban. A dobogóra azonban nem volt esélye, mert a győztes orosz Jevgenyij Rilov, valamint a címvédőként indult amerikai Ryan Murphy, illetve a brit Luke Greenbank kiemelkedett a mezőnyből.



„Egy olimpián csak a helyezés számít, nem az idő. Én már azzal teljesítettem a célomat, hogy fináléba kerültem, így a mai egy igazi örömúszás volt. Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel" - mondta a világbajnoki hetedik helyezett úszó.

A 200 pillangón már aranyérmes Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón a tokiói olimpián, míg a szám másik magyar indulója, Szabó Szebasztián 14. lett. A 100 méter pillangó döntőjét szombaton - közép-európai idő szerint - 3.30-kor rendezik.

Burián Katalin viszont lemaradt a döntőről 200 méteres hátúszásban, miután ötödikként csapott a célba a második elődöntős futamban. A 2:07.43 perces egyéni legjobbjától jelentősen elmaradt, 2:09.65-tel csapott a célba, és összesítésben tizedik lett.


Evezés

Pétervári-Molnár Bendegúz a tizedik helyen végzett az egypárevezősök között a tokiói olimpián, miután a pénteki B döntőt a negyedik helyen zárta. A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője - aki öt éve, Rióban 14. lett - 6:50.45 perces idővel ért célba a Sea Forest Evezős pályán. A B döntőt a világ- és Európa-bajnok német Oliver Ziedler nyerte.

„Elégedett is vagyok, meg nem is, de az biztos, hogy sikerült egy jó pályát jönni, és a tegnapi hibákból tanulva ezúttal nyugodtan, magabiztosan végignyomtam az elejétől fogva" - nyilatkozott az MTI-nek Pétervári-Molnár, majd hozzátette, a futam végén abban hibázott, hogy nem nézte meg hol vannak a riválisok, mert szerinte úgy elérhető lett volna a nyolcadik-kilencedik hely.


Atlétika

Elkezdődtek az atlétika versenyei is az Olimpiai Stadionban, ám sajnos a magyarok számára meglehetősen eredménytelenül. Koroknai Máté az előfutamban kiesett 400 m gáton, összesítésben a 26. helyen zárt. Bartha-Kéri Bianka szintén kiesett 800 méteren, aki egy ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel az előfutamában.



Vitorlázás

A Laser Radial hajóosztályban szereplő Érdi Mária a 13. helyen végzett a tokiói olimpián. A 23 éves magyar vitorlázó a pénteki első, összességében kilencedik futamban a 15. helyen ért célba, így már ekkor biztossá vált, hogy nem lehet majd ott a legjobb tizet felvonultató vasárnapi éremfutamban. A Rióban 14. és ott futamgyőzelmet is elért versenyző a tokiói játékokon az ötödik futamban nyújtotta a legjobb teljesítményt, amikor a második volt.

Vadnai Benjámin a 18. helyen végzett a Laser Standard hajóosztályban a tokiói olimpián. A 25 éves vitorlázónak a zárónap előtt már nem volt reális esélye a legjobb tíz közé, azaz az éremfutamba kerülni, pénteken aztán előbb a 21., majd a 25. helyen hajózott át a célvonalon.


Sportlövészet

Major Veronika a pénteki rapid részben javított, így a 35. helyen végzett a női sportpisztolyosok között a tokiói olimpián. A 24 éves, többszörös Európa-bajnoki érmes keszthelyi sportlövőnek nem sikerült igazán jól az első olimpiája, mivel másik számában, légpisztolyban vasárnap 566 körrel a 34. pozícióban zárt.

Főkép forrása:
Magyarock - Olypic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek