393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: éremesélyek hajnala következik – csütörtöki program

10perc.hu
2021. 07. 28.
Olimpia: éremesélyek hajnala következik – csütörtöki program

Csütörtökön két legendás magyar sportoló, a múlt pénteki megnyitón zászlóvivő úszó Cseh László és a tőrvívó Mohamed Aida is szerephez jut a tokiói olimpián, míg a legtöbb esélye a dobogós helyekre Kapás Boglárkának lehet.

Cselgáncs

Az utolsó tatamira lépő magyar cselgáncsozó Cirjenics Miklós a 100 kilogrammos kategóriában a háromszoros Eb-bronzérmes lett Jevgenis Borodavkóval kezd, azaz számára sem lesz leányálom a kezdet.

A 16 közé jutásért
4.00 Cirjenics Miklós–Jevgenijs Borodavko (lett)

Evezés

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz férfi egypárban eddig fantasztikusan teljesített, és ha megtartotta a formáját, akkor megcélozhatja a döntőt.
Férfi egypár
4.10: Pétervári-Molnár Bendegúz – elődöntő



Kézilabda

Amennyiben női kézilabdázóink szeretnének továbbjutni a csoportjukból, akkor két vereség után mindenképpen győzniük kellene a címvédő oroszok ellen, akik szintén nem mutattak eddig csúcsformát, hiszen csak egy pontot szereztek.
12.30: Magyarország–Orosz csapat – csoportmeccs

Sportlövészet

Noha éremszerzése meglepetés lenne, arra azonban a szakemberek képesnek tartják Major Veronikát, hogy bekerüljön a fináléba. Aztán ott bármi megtörténhet.
2.00: Major Veronika (női sportpisztoly) – selejtező



Úszás

A magyarok közül a legnagyobb éremesélye az úszó Kapás Boglárkának lehet, aki a harmadik idővel került a 200 méter pillangó fináléjába, ugyanakkor Németh Nándor 100 méter gyorson is döntőzik, akárcsak a női gyorsváltó 4x200 méteren.

A 35 éves Cseh - aki 200 méter vegyesen Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt - a tizedik idővel lépett tovább a csütörtöki elődöntőbe. Ha Cseh nem kerül fináléba, akkor csütörtökön zárul sikerekben gazdag - a többi között négy ötkarikás ezüstérmet és két világbajnoki aranyat hozó - pályafutása.



4.04 Telegdy Ádám (férfi 200 m hát) – elődöntő
4.28: Kapás Boglárka (női 200 m pillangó) – döntő
4.37: Németh Nándor (férfi 100 m gyors) – döntő
5.08 Cseh László (férfi 200 m vegyes) – elődöntő
5.31 Magyar női 4x200 m gyorsváltó

A 200 méter pillangó friss olimpiai bajnoka, Milák Kristóf ezúttal 100 méter pillangón előfutamozik, akárcsak 200 méter háton Hosszú Katinka, akinek eddig nem sikerült jól a tokiói olimpia.
12.00: előfutamok Késely Ajna (női 800 m gyors), Burián Katalin, Hosszú Katinka (női 200 m hát), Milák Kristóf, Szabó Szebasztián (férfi 100 pillangó), magyar váltó (mix 4x100 m vegyes váltó)



Vitorlázás

A vitorlázó Berecz Zsombor a második helyről várhatja a Finndingi csütörtöki folytatását, míg a szörfösök között Cholnoky Sára próbálja beverekedni magát a legjobb húsz közé.

5.05: finn, 5. és 6. futam, Berecz Zsombor
5.15: RS:X, 10-12. futam, Cholnoky Sára

Vívás

Amennyiben a 45 esztendős Mohamed a női tőr csapatversenyen lehetőséget kap, úgy magyar rekorderként hetedszer vesz részt nyári játékokon. Az együttesnek nem kedvező a beosztása, mert az egyik legerősebb ellenféllel, az olasz válogatottal kezd, vagyis nagy bravúr lenne az elődöntőbe kerülés.
Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida (női tőr csapatverseny)



4.25: Magyarország–Olaszország – negyeddöntő
5.45: mérkőzések az 5-8. helyért
6.40: elődöntő
7.30: az 5. és a 7. helyért
11.30: bronzmérkőzés
12.30: döntő

Vízilabda

A férfi vízilabdázók kötelező győzelem előtt állnak a dél-afrikaiak ellen, és ha ez összejön, akkor a csoportból már biztosan továbbjut a magyar válogatott.
3.00 Magyarország–Dél-Afrika – férfi csoportmeccs

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek