392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: elbukott elődöntő, felemás vívás – délutáni összefoglaló

10perc.hu
2021. 08. 05.
Olimpia: elbukott elődöntő, felemás vívás – délutáni összefoglaló

Sajnos nem tudta az i-re feltenni a pontot a női vízilabda-válogatott, a spanyoloktól elszenvedett fájó vereséget követően a bronzéremért játszhatnak majd Bíró Attila tanítványai. Öttusában a férfiaknál Marosi Ádám az élmezőnyben fejezte be a vívást, míg Kasza Róbertnek már csoda kell az érmes álmai valóra váltásához.

Sajnos nem sikerült, mondhatnánk, már megint nem sikerült… A magyar női vízilabda-válogatott 8-6-ra kikapott a spanyoloktól a tokiói olimpia elődöntőjében. A magyarok szombaton - az orosz csapat ellen - a bronzéremért szállnak vízbe, akárcsak az utóbbi három olimpián, amikor rendre a negyedik helyen végeztek.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese csak a második negyedben szerezte meg az első gólját, végig hátrányban volt, az Európa-bajnok ellenfél többször is négy góllal vezetett, és biztosan győzött. A spanyolok összességében megérdemelt győzelmet arattak, végig irányították a mérkőzést, míg a magyar csapat támadásban gyengén teljesített.

Bíró Attila hangsúlyozta, a védekezés jól működött, a nyolc kapott gól a spanyolokkal szemben nem sok, ugyanakkor ez a defenzív játék nagyon sok erőt és energiát felemésztett.



„Az első két negyedben valóban volt, aki türelmetlenül, kapkodva lőtt, és azokat a szituációkat jobban meg kellett volna becsülnünk. Mindegy, innentől kezdve a bronzmeccsre koncentrálunk. Most egy kicsit el kell engedni a lányokat, akiknek nem szabad rágörcsölniük a következő feladatra, mert ha felszabadultan ugranak medencébe, akkor meglehet a hőn áhított érem" - mondta az MTI kérdésére a kapitány.

Az öttusában a férfiak is befejezték a nyitószámot, a körvívást, amely felemás magyar szereplést hozott. A júniusi világbajnokságon aranyérmes Marosi 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett. Hátránya nem ledolgozhatatlan, mindössze 50 pont brit Joseph Choong és az orosz Alekszandr Lifanov mögött.

„Küzdős vívás volt, de mindent kiadtam magamból. Volt egy rossz sorozatom, ez kissé visszavetett, de azért a végére visszaküzdöttem magam az élcsoportba. Hogy ez mire lesz elég, majd szombaton derül ki" – értékelt Marosi, aki a két hónappal ezelőtti világbajnoki címe alkalmával hattal több győzelmet aratott a páston.



Kasza 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen zárt a 36 fős mezőnyben 190 ponttal. „Ez egy küzdősport és ma a riválisok jobban küzdöttek. Rosszul ment a vívás eleje, ez pedig rányomta a bélyegét a folytatásra. Nagyon fontos, hogy az ember feloldódjon, én ehelyett végig görcsös voltam" - mondta csalódottan Kasza.

A hétpróbázó Krizsán Xénia kiváló 800 méteres futással, két helyet előrelépve a 13. helyen végzett a tokiói olimpián. Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző magához képest visszafogottan teljesített az első öt számban, aztán jó gerelyhajításával a 15. helyre lépett fel, majd 800-on nagyszerűen teljesített, és 6295 ponttal zárt.

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek