393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Olajok, amelyek csodákat tesznek a bőrünkkel

10perc.hu
2022. 08. 06.

A növényi olajok évezredek óta fontos eszközei az egészség és szépség megőrzésének, az ókori India „tudósai”, a védák több ezer féle olajat ismertek és használtak orvoslásra, szépségápolásra.

Miért olyan hasznosak az olajok? Mert nemcsak telítetlen zsírsavakat, vitaminokat, de antioxidánsokat is tartalmaznak, felépítésük hasonlít a bőr zsíranyagaihoz. Jótékony hatásuk alapkövei az A- és az E-vitamin, ami a bőr egészségének, szépségének fenntartásához szükséges. Fontos összetevőjük B2 vitamin is, amely a bőr, a haj és a köröm számára jelent fontos tápanyagot.

A növényi olajok külső és belső alkalmazása egyre elterjedtebb a szépségápolásban, a testápolásban és az egészségmegőrzésben. Kiválóan tisztítanak, mivel a bőrmirigyekkel elegyednek, és a bőr kiszárítása nélkül távolítják el a szennyeződéseket. Ismerjük meg és használjuk a termalfurdo.hu szakértői segítségével az olajokat!

A zsíros bőrűeknek a többszörösen telített zsírsavakban gazdag, szárító hatású olajok ajánlottak, ilyen például a szőlőmagolaj. Szárazabb bőrre a telített zsírsavakat tartalmazó olajakat, például az olívát vagy a sárgabarackmag olajat érdemes kipróbálni.

A telített zsírsavakat tartalmazó, szobahőmérsékleten szilárd növényi olajoknak, mint a kakaóvaj vagy a kókuszzsír jelentős a bőrvédő hatása is, mely hideg, szeles időben meggátolja a száraz levegő vízelvonó hatását, védőréteget képezve a bőrön.

Ilyen bőrvédő hatással rendelkezik a ricinus- és jojoba olaj. A száraz, vízhiányos bőrre szánt kozmetikai készítményekben alkalmazott avokádóolaj, szezámolaj, vagy makadámia olaj erősen hidratáló hatásúak; nyáron, strandolás után érdemes őket kipróbálni.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek