395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nyári melegből megérkezünk az őszbe

10perc.hu
2022. 09. 12.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hét első felében késő nyári idő várható, majd péntektől markáns lehűlés kezdődik.

Ma többnyire napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Kedden a déli óráktól nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely délután, este vastagszik. Általában száraz idő lesz, a minimumhőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, a maximumok jellemzően 20 és 26 fok között alakulnak.

Szerdán hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, az ország délnyugati harmadán főleg fátyolfelhőkre lehet számítani, másutt sokfelé vastagabb lehet a felhőzet, kisebb körzetekben azért időnként kisüthet a nap. Az ország északi, északkeleti felén helyenként előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum 7 és 17, a csúcsérték általában 23 és 29 fok között várható.

Csütörtökön a napos körzetek, illetve periódusok mellett inkább közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, nyugati szél. A hajnali 11-20 fokról általában 23 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken elkezdődik a lehűlés, nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként megerősödhet a nyugati, majd északnyugati, északi szél. A hajnali 10, 17 fokról többnyire 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek