393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nyakunkon a parlagfű allergia szezonja

10perc.hu
2022. 08. 03.
Nyakunkon a parlagfű allergia szezonja

A parlagfű pollenkoncentrációja a Dunántúl déli területein már helyenként elérheti a tüneteket okozó, közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A Vital legfrissebb közleménye szerint a következő napokban fokozódni fog a pollentermelés, valamint a gyomnövények virágporára allergiások is tapasztalhatnak szénanáthás tüneteket a Dunántúl déli területein.

A leggyakoribb allergiás tünetek az orrfolyás, a tüsszögés, az orr- és szemviszketés, a könnyezés, a fáradékonyság.

Az NNK tájékoztató anyagjaiban, fontos információk is találhatóak, melyek a tünetek féken tartására, azok kezelési lehetőségeire, a parlagfűvel kapcsolatos tévhitekre valamint a pollenekkel és allergiával kapcsolatos ismeretekre vonatkoznak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal megfigyelései szerint a Dunántúlon jellemzően fejlettebbek a növények, míg a legszárazabb térségekben még az 1 méteres magasságot sem érik el.

Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy a parlagfűre vagy virágporra érzékenyek mindenképpen konzultáljanak orvosukkal a megfelelő gyógyszeres kezelés érdekében. Emellett továbbra is kiemelten fontos a növények rendszeres kaszálása, mivel ezzel csökkenteni lehet a levegőben a parlagfű virágporának mennyiségét.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek