395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nemcsak Milák Kristófból áll a magyar úszás! Vb-ezüstérmes a nyíltvízi magyar váltó!

10perc.hu
2022. 06. 26.

A magyar válogatott hatalmas csatában, célfotó után második lett a vizes-vb nyíltvízi úszó csapatversenyében a Lupa-tavon.

Ahogy befejeződtek a magyar szempontból bizony csalódást hozó nagymedencés versenyek a vizes világbajnokságon – ha nincs Milák Kristóf, érem nélkül zár a válogatott –, elkezdődtek a nyíltvízi számok a Lupa tavon, ráadásul hatalmas magyar sikerrel.

Ugyanis a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó – tavaly bronzérmet szereztek az Európa-bajnokságon, illetve ezüstérmet a decemberi Világkupán – 1:04:43.00 órás eredménnyel a második helyen végzett a németek mögött, az olaszokat pedig célfotóval megelőzve.

Maga a verseny produkált némi izgalmat, hiszen ritkán látható, amikor ezen a távon eltéved egy úszó, ráadásul a nyomában tempózók követik őt. A görögök első embere elnézte az egyik fordulót, így levágta a távot, a dél-koreai, a spanyol és a dél-afrikai ellenfele pedig "bedőlt" ennek, így valamennyi válogatottat kizárták.



Amikor a magyar csapat harmadik embere, a 19 éves Betlehem Dávid 4.6 másodperc előnnyel adta át a „stafétát” a befutó embernek, Rasovszky Kristófnak, már lehetett sejteni, valami nagy eredmény van készülőben.

A magyar versenyző két nagymedencés, kiváló 1500-as úszóval csatázott a győzelemért, ám végül a német Florian Wellbrock óriásit robbantott és simán húzta be a győzelmet, míg Rasovszky és Gregorio Paltrinieri – az 1500 méteres gyors világbajnoka – viszont gyakorlatilag egyszerre csapott célba, csak célfotó döntött kettejük között előbbi javára.

Ezzel megtört a jég, és immár nemcsak Milák Kristóf szerzett érmet Magyarország számára a budapesti vizes-vb-n.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Úszó Szövetség

További cikkek