393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nemcsak divatcikk, hanem védőeszköz

10perc.hu
2021. 07. 12.
Nemcsak divatcikk, hanem védőeszköz

A napszemüvegek lencséi ma már szinte kivétel nélkül színezett polikarbonátból készülnek, ami az ultraibolya sugárzás elnyelésével, visszaverésével védi a szemet, sötét színe pedig csökkenti a napsugárzás zavaró hatását.

Ma már nem kell maszkot hordani, ám a felhőtlen napsütésben kényelmesebb lehet a szemet eltakarni. Sokan csupán divatos kiegészítőként hordanak napszemüveget, holott a napszemüvegek egyéni védőeszköznek is minősülnek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük.

A napszemüvegek lencséi ma már szinte kivétel nélkül színezett polikarbonátból készülnek. Ez az anyag az ultraibolya sugárzás elnyelésével, visszaverésével védi a szemet, sötét színe pedig csökkenti a napsugárzás zavaró hatását.

A gyártók öt kategóriába sorolják be a napszemüvegeket aszerint, hogy azokat milyen erősségű napsugárzás elleni védelemre ajánlják. E jelöléseket a terméken vagy címkéjén kell feltüntetni. Az ismételt ellenőrzéseknek köszönhetően az olcsóbb termékek is tartósan kifogástalanul teljesítenek UV-szűrésben.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek