Mai névnap:

Nemcsak divatcikk, hanem védőeszköz

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: freepik.com

A napszemüvegek lencséi ma már szinte kivétel nélkül színezett polikarbonátból készülnek, ami az ultraibolya sugárzás elnyelésével, visszaverésével védi a szemet, sötét színe pedig csökkenti a napsugárzás zavaró hatását.

Ma már nem kell maszkot hordani, ám a felhőtlen napsütésben kényelmesebb lehet a szemet eltakarni. Sokan csupán divatos kiegészítőként hordanak napszemüveget, holott a napszemüvegek egyéni védőeszköznek is minősülnek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük.

A napszemüvegek lencséi ma már szinte kivétel nélkül színezett polikarbonátból készülnek. Ez az anyag az ultraibolya sugárzás elnyelésével, visszaverésével védi a szemet, sötét színe pedig csökkenti a napsugárzás zavaró hatását.

A gyártók öt kategóriába sorolják be a napszemüvegeket aszerint, hogy azokat milyen erősségű napsugárzás elleni védelemre ajánlják. E jelöléseket a terméken vagy címkéjén kell feltüntetni. Az ismételt ellenőrzéseknek köszönhetően az olcsóbb termékek is tartósan kifogástalanul teljesítenek UV-szűrésben.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés