393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nem tört meg az átok! A Veszprém kikapott a férfi kézilabda BL-elődöntőben!

10perc.hu
2022. 06. 18.
Nem tört meg az átok! A Veszprém kikapott a férfi kézilabda BL-elődöntőben!

A kölni Final Four első elődöntőjében a Telekom Veszprém 37-35-re elveszítette a Kielce elleni elődöntőt, így idén sem tudott átlépni saját árnyékán, azaz 2022-ben sem nyeri meg a legrangosabb kupasorozatot.

Ment a nagy fogadkozás, hogy az elveszített hazai bajnoki finálét követően majd a Bajnokok Ligájában kárpótolja magát a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata. Ám hiába ácsingózott a gárda a még sosem elnyert trófeáért, idén sem a bakonyi alakulat neve vésődik fel a kupára.

Ugyanis a Veszprém 37-35-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a kölni négyes döntő szombati játéknapján. Az első félidőben a Veszprém három góllal is vezetett, a szünetben pedig 18-16 volt az állás a javára. A meccs legeredményesebb játékosa a lengyel Arkadiusz Moryto, valamint a Veszprém csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt egyaránt nyolc góllal.

A veszprémiek - akik hetedszer szerepelnek a kölni tornán - tizedik alkalommal játszottak elődöntőt a BL-ben, mérlegük négy siker mellett immár hat vereség. Ellenfelük a vasárnap 15.15-kor kezdődő bronzmérkőzésen a német THW Kiel és a címvédő spanyol Barcelona mérkőzésének vesztese lesz.



Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint Blaz Blagotinsek piros lapja volt a fordulópont az elveszített elődöntőben. Hozzátette, a szünet után szinte folyamatosan eggyel kevesebb játékosa volt a pályán, és döntötte el a meccset, bár a kiállításokat nem véleményezte, mert nem látta mindegyik szabálytalanságot.

„A második félidő nehéz volt, főleg a piros lapot követően. Úgy érzem, ez volt a fordulópont, ráadásul nem volt szerencsénk a ziccerekkel, illetve a technikai hibákból kapott gólokkal" - nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón a szerb tréner.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Anikó

További cikkek