393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

„Ne legyenek illúziók Brüsszelben, Washingtonban és más NATO-fővárosokban, hogy ebbe egyszerűen beletörődünk”

10perc.hu
2022. 05. 16.
„Ne legyenek illúziók Brüsszelben, Washingtonban és más NATO-fővárosokban, hogy ebbe egyszerűen beletörődünk”

A hivatalos orosz külügyi válasz alapján Moszkva erőteljes válaszlépésekre készül a finn és a svéd NATO-tagság esetén.

Lassan már minden szinten fenyegeti Oroszország a finneket és a svédeket, mert a két skandináv ország a biztonsága érdekében belépne a NATO-ba. Moszkva már be is szüntette az áramszállításokat Finnországba, most pedig újabb fenyegetést intézett a két északi állam irányába.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, a NATO-nak nem kellene illúziókat táplálnia azzal kapcsolatban, hogy Oroszország egyszerűen beletörődik Svédországnak és Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásába.

„Az, hogy Svédország, és Finnország biztonsága nem fog megerősödni a döntés következtében, számunkra teljesen nyilvánvaló. A válaszunk attól függ, hogy a gyakorlatban mi lesz a következménye Finnország és Svédország várható csatlakozásának az Észak-atlanti Szövetséghez. Ne legyenek illúziók Brüsszelben, Washingtonban és más NATO-fővárosokban, hogy ebbe egyszerűen beletörődünk” – mondta Szergej Rjabkov.



A külügyminiszter-helyettes nem titkolta, a katonai feszültség általános szintje növekedni fog, ezért a kiszámíthatóság csökken majd ezen a területen. Véleménye szerint kár, hogy a józan észt felváltják valamiféle képzelgéssel arról, hogy mit kellene tenni a kialakult helyzetben.

„Ez egy újabb súlyos hiba, amelynek messzemenő következményei lesznek. De mit tehetünk, ha ma ilyen szinten állnak azok, akik az érintett országokban politikai döntéseket hoznak?" - tette fel a kérdést a diplomata.

Főkép forrása:
NATO

További cikkek