Mai névnap:

Ne dobd ki, hanem tisztísd a babakocsit!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Flora Miniwash

Magyarországon a családok csupán 37%-a vásárol használt baba kellékeket. Az átlagos nézet az, hogy ha valami használt, akkor az koszos, törött, ódivatú esetleg funkcionálisan nem jól működő.

Életük első két évében átlagosan 1400 órát töltenek a magyar gyerekek babakocsiban, melyből ez idő alatt legalább kettőt, de esetenként akár kilencet is vásárolnak nekik a szüleik. Az elhasználtnak vélt termékek ezután évekig a padláson porosodnak vagy lomtalanítják őket, pedig az esetek nagy százalékában menthetők lennének.

A Flora Miniwash belső felmérése szerint jellemzően 1 család minimum 2 babakocsit használ, de nem ritka, hogy 3 év alatt 5-6 új babakocsit is vásárolnak, mert nem találják az „igazit”. Ráadásul a legtöbben csak újban gondolkodnak: Magyarországon a családok csupán 37%-a vásárol használt baba kellékeket. Az átlagos nézet az, hogy ha valami használt, akkor az koszos, törött, ódivatú esetleg funkcionálisan nem jól működő.

A babakocsi rendszeres karbantartása legalább olyan fontos, mint a gyerekszoba takarítása. A babakocsi tisztítóba kerülő babakellékek több mint 25%-a penészes vagy extrán szennyezett, amelyről sokan lemondanak, pedig létezik rá megoldás. Például az eredeti ár akár harmadáért is hozzá tudnának jutni ugyanolyan minőségű, tisztított termékekhez, amit később értékesíteni is tudnak.


A babakocsi rendszeres karbantartása legalább olyan fontos, mint a gyerekszoba takarítása     Fotó: Flora Miniwash


Tippek a sokáig ép babakocsiért:

- Legalább havonta egyszer porszívózzuk át a babakocsit
- Ha beleborul valamilyen étel, azonnal töröljük ki és ne hagyjuk rászáradni a felületre
- A gyártói utasítás szerint a csavarokat időközönként húzzuk meg
- A kerekeket bizonyos időközönként szereljük le, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk belőle
- Érdemes rendszeresen, biológiailag lebomló ápolószerekkel áttörölni a műanyag- és fémelemeket
- A babakocsi tisztítóba járást is érdemes évente 2-4 alkalommal elvégezni, ahol professzionális körülmények között teljeskörű ápoláson esik át a babakellék
Hirdetés
Hirdetés