395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ne dobd ki, hanem tisztísd a babakocsit!

10perc.hu
2021. 09. 17.

Magyarországon a családok csupán 37%-a vásárol használt baba kellékeket. Az átlagos nézet az, hogy ha valami használt, akkor az koszos, törött, ódivatú esetleg funkcionálisan nem jól működő.

Életük első két évében átlagosan 1400 órát töltenek a magyar gyerekek babakocsiban, melyből ez idő alatt legalább kettőt, de esetenként akár kilencet is vásárolnak nekik a szüleik. Az elhasználtnak vélt termékek ezután évekig a padláson porosodnak vagy lomtalanítják őket, pedig az esetek nagy százalékában menthetők lennének.

A Flora Miniwash belső felmérése szerint jellemzően 1 család minimum 2 babakocsit használ, de nem ritka, hogy 3 év alatt 5-6 új babakocsit is vásárolnak, mert nem találják az „igazit”. Ráadásul a legtöbben csak újban gondolkodnak: Magyarországon a családok csupán 37%-a vásárol használt baba kellékeket. Az átlagos nézet az, hogy ha valami használt, akkor az koszos, törött, ódivatú esetleg funkcionálisan nem jól működő.

A babakocsi rendszeres karbantartása legalább olyan fontos, mint a gyerekszoba takarítása. A babakocsi tisztítóba kerülő babakellékek több mint 25%-a penészes vagy extrán szennyezett, amelyről sokan lemondanak, pedig létezik rá megoldás. Például az eredeti ár akár harmadáért is hozzá tudnának jutni ugyanolyan minőségű, tisztított termékekhez, amit később értékesíteni is tudnak.



Tippek a sokáig ép babakocsiért:

- Legalább havonta egyszer porszívózzuk át a babakocsit
- Ha beleborul valamilyen étel, azonnal töröljük ki és ne hagyjuk rászáradni a felületre
- A gyártói utasítás szerint a csavarokat időközönként húzzuk meg
- A kerekeket bizonyos időközönként szereljük le, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk belőle
- Érdemes rendszeresen, biológiailag lebomló ápolószerekkel áttörölni a műanyag- és fémelemeket
- A babakocsi tisztítóba járást is érdemes évente 2-4 alkalommal elvégezni, ahol professzionális körülmények között teljeskörű ápoláson esik át a babakellék

Főkép forrása:
Flora Miniwash

További cikkek