393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Navalnijt már terroristaként tartják számon az oroszok, ráadásul körözik az öccsét a hatóságok

10perc.hu
2022. 01. 26.
Navalnijt már terroristaként tartják számon az oroszok, ráadásul körözik az öccsét a hatóságok

A börtönben lévő ellenzéki politikus felkerült a szélsőségesek listájára, melyet az orosz pénzügyi felügyelet, a Roszfinmonitoring állít össze.

Úgy tűnik, végleg le akar számolni az orosz kormány Alekszej Navalnijjal. Nem elég, hogy jelenleg éppen börtönbüntetését tölti az ellenzéki politikus, most már az orosz pénzügyi felügyelet döntése értelmében felkerült a szélsőségesekről és a terroristákról nyilvántartott listára.

A vonatkozó jogszabály szerint a Roszfinmonitoring lajstromán szereplő, terrorista és szélsőséges tevékenységet folytató személyek bankszámláit befagyasztják, az érintettek legfeljebb havi 10 ezer rubelt – jelenlegi árfolyamon mintegy 40 ezer forintot – vehetnek fel saját és jövedelemmel nem rendelkező hozzátartozóik számára.

A nyilvántartása Navalnijon kívül bekerült a politikus nyolc volt munkatársa, Vjacseszlav Gimagyi ügyvéd, Ljubov Szobol, Georgij Alburov és Ruszlan Saveggyinov, Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványának (FBK) volt tagjai, Lilija Csanisheva, Navalnij baskíriai, Kszenyija Fagyejeva, a tomszki, Jegor Butakov, az arhangelszki "törzsének" korábbi koordinátora, valamint Pavel Zelenszkij, az FBK volt operatőre is.



És ha a fentiek még nem lennének elegek annak bizonyítására, hogy az orosz állam jelenlegi vezetése teljesen el akarja taposni Alekszej Navalnijt, akkor annak itt a következő hír: szerdán körözést adott ki az orosz belügyminisztérium Oleg Navalnij, a politikus öccse ellen.

Az Olegre tavaly kiszabott 1 éves felfüggesztettet szeretnék átminősíttetni letöltendőre, miután azt állítják, megsértette a feltételes szabadlábon tartózkodás feltételeit. Az erről szóló tárgyalást február 18-ára tűzte ki a bíróság. Az ellenzéki politikus öccse ellen az a fő vád, hogy tavaly januárban részt vett a bátyja ügye miatti ellenzéki tüntetéseken, és ezeken úgymond nem tartotta be a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos előírásokat.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek