395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A nagy verés elkerülése lehet a célja a tartalékos magyar válogatottnak a Wembley-ben

10perc.hu
2021. 10. 11.

Négy játékossal nem számolhat Marco Rossi szövetségi kapitány: Willi Orbán visszatért a klubcsapatához, Botka Endre eltiltott, Kleinheisler László és Dibusz Dénes kisebb sérüléssel küzd.

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Anglia ellen lép pályára a Wembleyben. Az Albánia elleni kerethez képest négy ember nem utazott el Londonba, ráadásul a Willi Orbán, Botka Endre, Kleinheisler László, Dibusz Dénes kvartett bizony jelentős érvágás a nem éppen története legjobb formájában lévő válogatott számára.

Egyedül Willi Orbán helyett hívott be Marco Rossi új embert a keretbe, mégpedig az olasz Parmában játszó 21 éves Balogh Botondot, aki az U21-es válogatottból csatlakozott a kerethez. Dibusz Dénes bokasérülés, Kleinheisler László combizom-sérülés, míg Botka Endre eltiltás miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére Londonban, így hétfőn valamennyien visszatértek klubcsapataikhoz, a Ferencvároshoz, illetve a horvát NK Osijekhez.

„Amikor nem jönnek az eredmények, akkor két eshetőség van, lemondani, vagy tovább küzdeni, én sosem adom fel, és nem holnap akarom elkezdeni. Remélem, tudunk egy jó mérkőzést játszani, és sikerül olyan eredményt elérnünk, amivel emelt fejjel jöhetünk le a pályáról " – mondta Marco Rossi, aki szerint tökéletes játékra van szükség ahhoz, hogy esetleg megfékezzék a klasszisokkal felálló Eb-ezüstérmes angolokat.



A holnapi ellenfélnél, a nyári Európa-bajnokságon döntős Anglia esetében is több változás várható, ugyanis Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya legalább négy helyen módosítani akarja a legutóbbi, Andorra elleni kezdőcsapatát. A szakember elárulta, minden játékosa bevethető, a keret rendkívül erős, számára pedig sokszor komoly fejfájást jelent, kiknek szavazzon bizalmat.

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában az angol kapitány úgy fogalmazott, nehéz mérkőzésre számít a magyarok ellen, továbbra is jó csapatnak tartja a keddi riválist, ugyanakkor tudja, hogy most egy nehéz időszakon megy keresztül a gárda, Marco Rossi munkáját pedig sérülések és eltiltás is nehezíti.

Egy biztos, a várható – és sajnos borítékolható – angol győzelem esetén Marco Rossi együttese már matematikai esélyét is elveszíti a pótselejtezőt érő második megszerzésére. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Ráadásul félő, hogy a botrányt sem lehet elkerülni a nézőtéren, ugyanis a szeptemberi meccsen a magyar keménymag nemcsak kifütyülte a meccs előtt letérdelő angol játékosokat, de meg is dobálta őket a második félidőben, mikor megszerezték a vezetést.

Most 4400 magyar szurkoló lehet ott a Wembley-ben, ahol a nyári Eb-döntőjében láthattuk, mire képesek a megvadult brit drukkerek. Félő, megismétlődnek majd az akkori képsorok, csak most az olasz szurkolók helyett a magyarokat verik majd össze.



Világbajnoki selejtezők, I csoport 8. forduló

Albánia-Lengyelország 20.45
Anglia-Magyarország 20.45
San Marino-Andorra 20.45

A csoport állása

1. Anglia               7 6 1 - 23- 2 19 pont
2. Albánia             7 5 - 2 11- 6 15
3. Lengyelország  7 4 2 1 24- 8 14
4. Magyarország  7 3 1 3 12-11 10
5. Andorra            7 1 - 6 4-19 3
6. San Marino       7 - - 7 1-29 0

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek