393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A nagy búcsúra összeállt a Fedal – Federer legnagyobb riválisa, Nadal oldalán fejezi be a pályafutását

10perc.hu
2022. 09. 22.
A nagy búcsúra összeállt a Fedal – Federer legnagyobb riválisa, Nadal oldalán fejezi be a pályafutását

A londoni Laver Cup pénteki programjában Björn Borg eleget tett a 41 éves svájci zseni kérésének, és együtt jelölte a spanyol világsztárral férfi párosban.

Vélhetően a világ egyik, ha nem a legnézettebb férfi páros mérkőzésére kerül sor Londonban péntek este, amikor a sportág egyik hatalmassága, a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer utoljára lép pályára. Mégpedig nem akárki partnereként, hiszen a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal lesz a társa ezen a találkozón.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a két nagy rivális az életben nagyon jóban van egymással, nemcsak barátok, de több üzleti vállalkozásban, alapítványban is társak. Sőt, annak idején éppen Federer volt az, aki elindította Nadalt a jótékonykodás útján. Nem véletlen, hogy a svájci éppen a spanyol oldalán szerette volna lezárni csodálatos pályafutását.

„Az álomszerű lenne, ha Nadal oldalán egy párossal tudnám befejezni a karrierem. Nagyon boldog vagyok, hogy olyan pályafutást tudhatok magam mögött, amilyet, ám a mostani regenerációm során be kellett látnom, hogy olyasmit üldözik, aminek a megvalósulása sajnos többé már nem reális” – fogalmazott a svájci kiválóság.


A Laver Cup pénteki játékprogramja     Fotó: Twitter/Laver Cup


Nos, az európai válogatott kapitánya, a szintén legendás Björn Borg eleget tett Federer kérésének, és együtt jelölte őket a péntek esti találkozóra. Az, hogy ki lesz a háló túlolalán – elnézést minden teniszrajongótól –, szinte teljesen mindegy. Ám a történelmi hűség kedvéért jegyezzük le az ellenfelek nevét: az amerikai Jack Sockkal és Frances Tiafoe-val csap majd össze a Fedal.

„Hihetetlenül izgatott vagyok, remélem, jól fogjuk magunkat érezni, a közönség támogatni fog bennünket, és a győzelem is összejön. Ő az egyik, ha nem a legfontosabb játékos a pályafutásomban, hálás vagyok, hogy még egyszer játszhatok az oldalán” – fogalmazott Nadal, aki elismerte, a sok nagy csatájuk és a rengeteg együtt töltött idő után most másféle nyomás lesz rajta, amivel nehéz lesz megbirkóznia.

Főkép forrása:
Twitter/Laver Cup

További cikkek