393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Moszkva vonzóbb úticél Párizsnál és Londonnál

10perc.hu/FG
2021. 11. 24.
Moszkva vonzóbb úticél Párizsnál és Londonnál

Oroszországban tankot is vezethetnek a turisták, ha van rá pénzük, egyre többen keresik fel a Közel-Keletről is Moszkvát.

A gazdag arab turisták nagyobb számban keresték fel Moszkvát, mint a francia és a brit fővárost az idei év első kilenc hónapjában. Érdekesség, hogy a szaúdiak inkább az ukrán fővárost, Kijevet preferálják kelet-európai úti célként. Ebben persze szerepet játszik az a tény is, hogy a pandémia miatti korlátozások jelentősen megnehezítették a közel-keleti állampolgárok nyugat-európai utazásait.

Több mint 108 ezer közel-keleti turista látogatott Moszkvába 2021 szeptemberéig a Mosturizm turisztikai cég kimutatása szerint. A Nagy-Britanniában, illetve Franciaországban elrendelt beutazási korlátozások haszonélvezője Moszkva, mely csak az Emírségekből 18 ezer, míg Katarból 9 ezer turistát láthatott vendégül az év első kilenc hónapjában.

Nagy számban az Egyesült Arab Emirátusokból, illetve Katarból érkeztek. A The Moscow Times információja szerint a moszkvai luxusszállodák, a Metropol Hotel, a Lotte Hotel és a Baltschug Kempinski Hotel arab vendégeinek száma május és szeptember között nem maradt el az e szállodákban megszálló orosz állampolgárokétól írja.

A dúsgazdag közel-keleti vendégek ötcsillagos szállodákban szállnak meg, drága éttermekben étkeznek és luxuscikkeket vásárolnak az orosz idegenforgalomban érdekelt vállalkozások nem kis örömére.

Arról is nevezetesek, hogy a múzeumok, színházak látogatása helyett inkább tankot vezetnének, vagy egy-egy vadászatért fizetnek be komoly összegeket. A beutazó turizmus küldő országai top 10-es oroszországi listájára az Egyesült Arab Emírségek és Katar is felkerült az ATOR nevű orosz turisztikai ügynökség közlése szerint.

Főkép forrása:
Alexander Avilov/Moskva News Agency

További cikkek