393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Morricone emlékére eljátsszák a halál dalát…

10perc.hu
2021. 11. 10.

Ennio Morricone családja koncertturnét jelentett be az elhunyt zeneszerző tiszteletére, melynek egyik állomása 2022. december 18-án Budapesten lesz a Papp László Sportarénában.

November 10-én az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone születésnapján jelentette be az elhunyt legenda családja: világturnét szerveznek a mester tiszteletére. Morricone emlékműsorát fia, Andrea Morricone vezényli.

Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és legnagyobb hatású alakjának slágereit megszólaltató koncertsorozatnak budapesti állomása is van. 2022. december 18-án 20:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az 'Ennio Morricone - The Official Concert Celebration'.

A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és több mint 50 énekesből álló kórus szólaltatja meg. Többek között olyan filmek zenéi is a repertoár részét képezik, mint a Volt egyszer egy vadnyugat vagy éppen A profi dallamai. A budapesti koncert jegyértékesítése november 12-én, pénteken 10 órától indul.


A koncerten elhangzik a Volt egyszer egy vadnyugat talán legismertebb zenéje, a Harmonika dala, a Játszd nekem a halál dalát... Fotó: port.hu



Ennio Morricone emlékturné menetrendje

2022 november

November 28 London, O2 Arena

November 30 Berlin, Mercedes Benz Arena

2022 december

December 1 Frankfurt, Festhalle

December 2 Rotterdam, Ahoy Arena

December 4 Brüsszel, Paleis 12

December 6 Párizs, AccorHotels Arena

December 18 Budapest, Aréna

December 19 Prága, O2 Arena

December 20 Bécs, Stadthalle

December 21 Krakkó, Tauron Arena

December 22 Lodz, Atlas Arena

Főkép forrása:
Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

További cikkek