393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Miért éri meg nyáron téli gumit vásárolni? (x)

10perc.hu
2022. 07. 25.
Szponzorált tartalom

A gumiabroncsok nagy szerepet játszanak a biztonságos közlekedésben, így fontos, hogy mindig megfelelő minőségű abroncs legyen az autón.

Vásárlásnál pedig az, hogy olyan abroncsot válasszunk, aminek hosszú az élettartama, üzemanyag-hatékony és megbízható.

Sok-sok gyártó van ma a piacon, vannak prémiumkategóriás, középkategóriás és olcsó, úgynevezett budget-kategóriás abroncsok. Sokan el vannak köteleződve egy-egy márka iránt és figyelik a kedvenc gyártójuk újításait, fejlesztéseit. Mások kísérleteznek, váltogatnak. Ezt ki-ki a maga benyomásai, meggyőződése szerint dönti el. Annyi biztos, hogy a széles választékban olykor nehéz eligazodni.

Tesztek és vélemények

Ebben segítenek a tesztek, az ADAC, az Autobild és sok más autós szervezet, szaklap is rendszeresen teszteli független körülmények között az egyes abroncsokat. Ezeknek a teszteknek az eredményeit nemcsak a vásárlók, hanem maguk az abroncsgyártók is várják. Évente az ADAC két-két méretet tesztel, és ha nincs az általunk keresett méretben friss teszt, akkor az ahhoz közelebbi méret is releváns eredményeket mutat. A teszt mellett a vásárlói véleményeket is bátran vegyük figyelembe, mint ahogy az ismerősök, barátok személyes tapasztalatait is.

Ha valaki a négyévszakos gumi mellett tette le a voksát, sok esetben könnyebb helyzetben van. Nem kell gondoskodnia az évenkénti kétszeri gumicseréről, az épp nem használt abroncsok biztonságos tárolásáról. Az enyhe telek is közrejátszanak abban, hogy egyre többen váltanak ilyen abroncsra.

A nyári gumi piac is egyre szélesedik, egyre újabb és újabb fejlesztések látnak napvilágot. Mint ahogy a téli gumi esetében is folyamatosan bővül a kínálat, az abroncsgyártók fejlesztenek, terveznek, tesztelnek. Azt már tavasszal, a téli gumi leszerelésekor tudhatjuk, hogy kibír-e még egy szezont a szett, vagy új abroncsok beszerzése szükséges. Így van nagyjából fél évünk arra, hogy kiválasszuk a megfelelő új abroncsot. Hogy miért éri meg idejében elkezdeni a keresgélést?

Mert ilyenkor rendkívül kedvező árakat találhatunk az egyes webáruházakban. A gumiwebshop.hu kínálatában széles méretválaszték szerepel, nagy gyártók kiváló termékei, középkategóriás abroncsok, csakúgy, mint az alacsony árú téli gumik. A vásárlás előtt fontos a pontos méret ismerete.

Melyek a legjobb abroncsok 225 45 r17 méretben?

Aki 225 45 r17 téli gumi méretet keres, szintén széles kínálattal találkozhat a webáruházban. Általában a tesztek élmezőnyében a prémium kategória termékeit találjuk meg, de egy-egy középkategóriás abroncs is rendre megjelenik a legjobbak között, feltörekvőben vannak például a Hankook abroncsai.

A 225 45 r17 méretben ideális választás lehet például a Continental WinterContact TS 870 abroncs, aminek nagyon jó az aquaplaning-ellenállása, nagyon jó kezelhető a nedves úton és havas úton is rövid féktávval bír. Ugyanígy a Bridgestone Blizzak LM-005 is jó választás, több teszt győztese ez az abroncs.

A sorrenden túl nem árt azonban megnézni azt is, hogy az egyes szempontok alapján hogy teljesítettek ezek az abroncsok. Ilyenkor már a saját igényeinket is vegyük számításba és nézzük meg, hogy nekünk mi a fontos? Az ár-érték arány? Az alacsony zajszint? A hosszú élettartam? A kedvező üzemanyag-fogyasztás?

Ha a költségeket nézzük, tehát az ár mellett azt is, hogy mennyire üzemanyag-hatékony az abroncs és hogy milyen a futásteljesítménye, akkor kiváló választás lehet ebben a méretben a Michelin Alpin 6, a Fulda Kristall Control HP2 és a Nokian WR D4 abroncs.

A zajszintet nézve a Bridgestone Blizzak LM-005 valóban jó választás, csakúgy, mint a Nokian WR Snowproof, illetve a Goodyear UltraGrip Performance+ téli gumi.

A teljesítményt nézve szintén a prémium termékeket találjuk meg az élmezőnyben. A havas úton a BFGoodrich G-Force Winter 2, a Nokian WR D4 és a Contintental WinterContact TS 860 szerepelt a legjobban, a nedves úton pedig az említett Continental abroncs mellett a Bridgestone Blizzak LM-005 és a Vredestein Wintrac Pro abroncs is szépen szerepelt.

Főkép forrása:
piaxabay.com

További cikkek