EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Mélyrepülés a kriptovilágban…Vajon hol a vége?

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Illusztráció (freepik.com)

A negatív hatások a kriptopiacon is érződnek: alacsony a bizalom, de nem specifikusan a kriptovilág iránt, hanem a világ gazdasága iránt.
Mélyrepülés van a kriptopiacon, ami már hónapok óta tart. Mindez annak fényében, hogy jelenleg a világ gazdasági helyzete sem a legjobb – háború, ellátási nehézségek, tőzsdei zuhanások – nem meglepő. A nehézségeket mindenki látja és tapasztalja a saját környezetében.

Amikor nagy bankok egy pillanat alatt „eltűnnek”, akkor megérzi mindenki, hogy amit biztonságosnak hitt, nem mindig úgy van. Szakértők szerint ugyanakkor most az építkezés időszaka van, hogy a következő bull-run intervallumban a legjobb eredmények születhessenek. Ekkor történnek a nagybefektetők bevásárlásai, akik jellemzően olcsón vesznek és drágán adnak el.

A helyzet viszont továbbra sem javul. Amíg a gazdasági recessziók felé tartunk - háborúk, nyersanyaghiányok, menekültválság, betegségek - addig ezen tényezők a félelemet fokozzák és kisebb lesz befektetési hajlandóság, el tud uralkodni a pánik.

A kriptopiac extrém mozgékonysága miatt, illetve az egyre több piacon elismert szerepe miatt jóval hamarabb ki fog törni, mint a hagyományos tőzsdék. A szakértők szerint az emberek egyre jobban értékelik a decentralizáltság fogalmát. Magukénak tudják a saját kriptójukat vagy pénzüket, hogy az ténylegesen a sajátjuk, ellentétben a bankban tároltakkal.

A kriptopiac, de a sima tőzsdék esetén is jellemző a tőkekiáramlás. Ilyenkor történnek a nagybefektetők bevásárlásai, akik jellemzően olcsón vesznek és drágán adnak el. A magyar kriptovaluták nagy része jelenleg nem jól áll, de a szakértők bíznak abban, hogy minél hamarabb megfordul a jelenlegi trend a kriptopiacon.
Hirdetés
Hirdetés