393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Mélypontra zuhant a használt autók piaca

10perc.hu
2022. 11. 05.
Mélypontra zuhant a használt autók piaca

A Datahouse friss adatai szerint 9624 autó érkezett a határon túlról, ami több mint 20 százalékos visszaesés a tavalyi, hasonló időszakhoz képest.

Úgy tűnik, egyre jobban visszaesik a külföldről behozott és értékesített személyautók száma. Ráadásul olyannyira, hogy az idei évben most az októberi eladások mélypontra zuhantak. A Datahouse friss adatai szerint 9624 autó érkezett a határon túlról, ami több mint 20 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 12 040 darabtól.

Az év első öt hónapjában a behozatali számok még rendre jóval a tavalyi értékek felett álltak, ám a haszon.hu elemzése szerint júniustól fordulat történt, és október végére az idei előny teljesen elolvadt.

Ráadásul a beszerzési forrás is jelentősen beszűkült. Az új autók hiánya miatt a nyugati piacokon is jelentősen drágultak az elérhető használt járművek, amelyeket a magyar vásárlók számára a 400 forint feletti euróárfolyam is tovább drágít.

A szakemberek szerint a piac újbóli élénkülésére jövő tavaszig vélhetően várni kell, ezért immár az is esélytelennek látszik, hogy az év egészében a behozott használt autók száma eléri a tavalyi 132 ezres szintet.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek