393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Megvannak az ország legszebb kertjei és balkonjai

10perc.hu
2021. 08. 25.

Bebizonyosodott, hogy némi odafigyeléssel akár egy panelház 8. emeletén, akár egy régi parasztház tornácán is lehet harmonikus és zöld kerti teret kialakítani.

Erkély és kertversenyt rendeztek hazánkban, amin több mint ötszáz hobbikertész vett részt. a legtöbb nevezés Pest megyéből, valamint a fővárosból, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyéből érkezett. A szakmai zsűri mindkét kategóriában 9-9 díjat ítélt oda.

A három legvirágosabb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták többek között a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legszebb kertépítészeti kompozíciót, a szépen fenntartott kerteket és a fenntartható megoldásokat.


A legvirágosabb tetőterasz    Fotó: Facebook/Virágos Magyarország


A három legvirágosabb balkont és előkertet egyenként 100 ezer forintos kertészeti utalvánnyal, a tematikus díjak nyerteseit pedig 70 ezer forint értékű utalvánnyal díjazzák. Azok a kompozíciók, amelyek a Virágos Magyarország Facebook oldalán a legnépszerűbbnek bizonyultak, 50 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyertek.

Bár még mindig a klasszikus egynyáriaké a főszerep, egyre többen alkalmaznak virágzó évelőket, futónövényeket, gyümölcs- és zöldségtermő növényeket a balkonkertekben. Az előkertek esetében is megfigyelhető, hogy egyre több virágzó vagy levéldíszt adó évelő szerepel a kompozíciókban.


A legszebb előkert     Fotó: Facebook/Virágos Magyarország


A zsűri szerint a pályaművek bebizonyították, hogy akár egy panelház 8. emeletén, akár egy régi parasztház tornácán is lehet harmonikus és zöld kerti teret kialakítani. A legvirágosabb települést kereső verseny pályázatainak eredményhirdetésére várhatóan szeptember végén kerül sor.

Főkép forrása:
Facebook/Virágos Magyarország

További cikkek