Mai névnap:

Megvannak az idei Emmy-díjasok!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Netflix

A korona kapta a legjobb drámai sorozat, a Ted Lasso a legjobb vígjátéksorozat, A vezércsel pedig a legjobb mini- vagy antológiasorozat díját.

Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben rendezték meg a 73. Emmy-gálát, melyen a szeptember 6-án elhunyt Emmy-jelölt színészről, Michael K. Williamsről is megemlékeztek. A díjátadón nagyjából ötszázan vettek részt. A műsort készítő producerek a ceremóniával azt is hangsúlyozni akarták, hogy a televíziózás jelentősége mennyire megnőtt a járvány idején.

A begyűjtött trófeák alapján a streamingszolgáltatók vették át a vezetést a hagyományos tévécsatornáktól. A Netflix a brit királyi családról szóló A koronával hét, A vezércsel című sakkdrámával két Emmyt szerzett. Az Apple TV+ sorozata, a Ted Lasso pedig négy díjjal távozott a gáláról.


Az Apple TV+ sorozata, a Ted Lasso pedig négy díjjal távozott a gáláról     Fotó: TV Apple.com


A legjobb színésznő és színész díját a vígjátéksorozatoknál Jean Smart (Hacks) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) vehette át. A drámasorozatoknál pedig A korona két sztárja, Josh O'Connor és a Londonból bejelentkező Olivia Colman győzött. A mini- vagy antológiasorozatok mezőnyében Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) és a Halston főszereplője, Ewan McGregor kapta az Emmyt.
Hirdetés
Hirdetés