394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megvan az engedély, épülhet a Gellért-hegyi sikló

10perc.hu
2021. 11. 26.

A sikló bejárata a Rác fürdő mellől nyílik majd, és egészen az Orom utcáig, egy 100 méteres szakaszon a föld alatt közlekedne, majd ezután egy 4,5 méter magasban megépülő pályán haladna a Citadella sétánynál megépülő fogadóállomásig.

A Gellért-hegy az egyik legkedveltebb turista-, találka- és pihenőhelyszín, és most újabb akadály hárult el az elől, hogy zaj-, lég- és környezetszennyezés jelentős csökkentése lehessen megközelíteni. Ugyanis a Tabánból induló, Gellért-hegyre vezető sikló megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így most már biztosan megépülhet.


Maga a sikló a Döbrentei tér mellől indulna, a Hegyalja utat egy alagútban keresztezné, majd az Orom utca után a felszínen, azaz egy 4,5 méter magasban megépülő pályán folytatódik egészen a Citadella melletti végállomásig     Fotó: Facebook/Vitézy Dávid


A welovebudapest.com megírta, a beruházással és a környezetvédelmi engedéllyel szemben nem támasztott ellenvetést sem a fővárosi, sem az I. kerületi önkormányzat, de a katasztrófavédelem, az örökségvédelmi és természetvédelmi hatóság, valamint a területért felelős Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága sem.

A sikló bejárata a Rác fürdő mellől nyílik majd, és egészen az Orom utcáig, egy 100 méteres szakaszon a föld alatt közlekedne, majd ezután egy 4,5 méter magasban megépülő pályán haladna a Citadella sétánynál megépülő fogadóállomásig. A döntéshozók hozzátették, hogy a felső állomás épülete illeszkedik majd a „táji háttér színvilágához és anyagaihoz”.

Főkép forrása:
Látványterv: Pottyondi Péter – Tóth Balázs – Miklós Zsófia / KÖZTI Zrt

További cikkek