Mai névnap:

Mégsem tüdővitaminként dobták piacra az R7Komplex készítményt - helyreigazítás

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com - Képünk illusztráció

A készítmény növényi kivonatokat, cinket, szelént és vitaminokat tartalmazó komplex étrendkiegészítő, melyet szabályszerűen notifikáltak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.

2021. október 13-án 15:59-kor portálunk közzétett egy közleményt, mely szerint a hazai piacra bevezetett és sikeres air7 tüdővitamint hamisítják. Az információt egy a portálunkkal régóta kapcsolatban lévő ügynökség juttatta el sajtóközlemény formájában.

A cikkben a sajtóközleményben leírtak alapján adtunk hírt az R7Komplex készítményről, mint arról a tüdővitaminról, amit az air7 alapján állítottak össze és dobtak piacra. Az R7Komplex készítmény forgalmazója, a Pharma Synergy Kft. megkereste lapunkat, és cáfolta a cikkben megjelenteket.

A Pharma Synergy Kft. közleménye szerint az R7Komplex – ami növényi kivonatokat, cinket, szelént és vitaminokat tartalmazó komplex étrendkiegészítő – és az air7 tüdővitaminjának összetétele nagymértékben eltér egymástól, ráadásul előbbiről soha sehol nem állította, hogy tüdővitamin lenne.

Tájékoztatásuk szerint továbbá: a termék neve nem R7 hanem R7komplex növényi kivonatokat, cinket, szelént és vitaminokat tartalmazó komplex étrend-kiegészítő. Az R7komplex nem tüdővitamin és annak forgalmazója soha nem állította, hogy az lenne.

A közleményben valótlanul szerepelt, hogy a termék tekintetében a megfelelő egészségügyi vizsgálatok sem kerültek elvégzésre, ezzel szemben a valóság az, hogy a Pharma Synergy Kft. a vonatkozó jogszabályok szerinti minden kötelezettségnek eleget tett és a terméket szabályszerűen notifikálta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.

Hozzátették, az R7Komplex sem vízhajtót, sem vizeletoldót, sem pedig köptetőt nem tartalmaz. A termék senkire sem veszélyes, az R7Komplex útmutatójában foglaltak szerinti alkalmazása fogyasztása nem ártalmas az egészségre.

Kiegészítették továbbá, hogy az air7 táplálékkiegészítő összetevői nem magyar termékek, és a cikkben írtakkal szemben nem élveznek jogi oltalmat.

Lapunk megkereste a sajtóközleményt küldő ügynökséget és az air7 készítményt forgalmazó céget az általuk leírtak valóságtartamára rákérdezve. Tőlük a következő választ kaptuk:

Tisztelt Címzett!

A sajtó helyreigazítási igényével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az korábban leírtakat teljes egészében fenntartjuk. A levélben szereplő állításai tényszerűen nem igazolhatók, így az igényét nem áll módunkban elfogadni. Üdv., Siren7 kft jogi képviselő.

Hírportálunk a cikk írásáig egyik féltől sem kapott hivatalos, szakértői dokumentumokat a fenti állítások alátámasztására. Lapunk az érintettek közleményeit tette közzé. Portálunk nem foglalt és nem foglal állást, ezen felül nem feladata az esetleges vitákban részt venni és döntést hozni.
Hirdetés
Hirdetés