393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Megjöttek a jövő magyar buszai

10perc.hu
2021. 09. 28.
Megjöttek a jövő magyar buszai

Bemutatták a GOLDiON E9 (8,5 méteres) valamint GOLDiON E12 (12 méteres) elektromos buszokat, amit szingapúri mérnökökkel közösen fejlesztett egy magyar cég, és ezeket a hazai piacon szeretnék a jövőben értékesíteni.

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat – a GOLDiON E9 (8,5 méteres) valamint GOLDiON E12 (12 méteres) – mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. A vállalat az elektromos buszokat a hazai piacon szeretné a jövőben értékesíteni.

A cég 300 ezer kilométerig és négy évig garanciát nyújt díjmentes szervizzel, ez idő alatt az üzemeltetőnek egy forintot sem kell fizetnie az alkatrészek cseréért, javításáért. Ebbe beletartozik az ingyenes szervízdíj és a díjmentes kopóalkatrészcsere a fékbetéttől az ablaktörlő gumiig a gumiabroncsokon kívül. Ezáltal négymillió forint árelőnyhöz juttatják a vásárlókat buszonként az eddig is alacsony árhoz viszonyítva.



A járművek uniós alkatrészekből állnak össze, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal vannak felszerelve az alumínium karosszériától a digitális műszerfalon át a biztonságot nyújtó belsőtérig. Hatótávolságuk 310 kilométer, de rendelhető hozzájuk GOLDiON 120 kW-os gyorstöltő kétéves garanciával.

Nemsokára kigördülhet a cég műhelyéből az a 18 méter hosszú csuklós hidrogénbusz, ami európai szinten is egyedülálló lesz. Ez jelentős részben szintén magyar találmány, az első tollvonástól az utolsóig minden fázisban aktívan részt vettek a kialakításánál, sőt, hidrogéntechnológiában a világ legnagyobb gyártóival van szerződésük.

Főkép forrása:
Goldi Mobility Kft

További cikkek