395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Még a kötelező védőitalon is spórol a kormány!

10perc.hu
2022. 09. 20.

Átmenetileg hatályon kívül helyezték azt a jogszabályt, ami előírja, hogyha a zárt téri munkahelyen a +10 fokot nem éri el a hőmérséklet, akkor a munkavállalók részére +50 fokos hőmérsékletű teát kell biztosítani.

Nemrég a kormány büszkén jelentette be, hogy az energiaválság miatt elrendelt takarékossági előírások alól az állami hivatalok sem lesznek kivételek, azaz a spórolást önmagán kezdi. Többek között elrendelték, hogy az állami intézmények épületeiben ne fűtsenek tovább, ha a hőmérséklet eléri a 18 fokot.

Most kiderült, hogy a hideg közintézményekben dolgozóktól a kötelező forró teát is megvonták, és az szmo.hu értesülése szerint a kormány egyebek mellett a felmelegítő italokon is spórol. Mindezt a portál a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében fedezte fel, amely részletesen taglalja az állami spórolás mikéntjét.

Ebből derült ki, hogy átmenetileg azt az előírást is hatályon kívül helyezte a kormány, hogy hideg munkahelyen – vagyis ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő több mint felében szabadtéri munkahelyen a +4 fokot vagy zárt téri munkahelyen a +10 fokot nem éri el – a munkavállalók részére +50 fokos hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni, mégpedig egyéni használatra kiadott ivópoharakban.

Tehát október 1-től bármennyire is dideregnek a közalkalmazottak, jobb, ha otthonról viszik termoszban a forró, melegítő teát, mivel ezt még jogszabályban sem tudja senki sem megtiltani a számukra.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek