EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Még a kötelező védőitalon is spórol a kormány!

10perc.hu
5 napja
Kiemelt kép: freepik.com

Átmenetileg hatályon kívül helyezték azt a jogszabályt, ami előírja, hogyha a zárt téri munkahelyen a +10 fokot nem éri el a hőmérséklet, akkor a munkavállalók részére +50 fokos hőmérsékletű teát kell biztosítani.

Nemrég a kormány büszkén jelentette be, hogy az energiaválság miatt elrendelt takarékossági előírások alól az állami hivatalok sem lesznek kivételek, azaz a spórolást önmagán kezdi. Többek között elrendelték, hogy az állami intézmények épületeiben ne fűtsenek tovább, ha a hőmérséklet eléri a 18 fokot.

Most kiderült, hogy a hideg közintézményekben dolgozóktól a kötelező forró teát is megvonták, és az szmo.hu értesülése szerint a kormány egyebek mellett a felmelegítő italokon is spórol. Mindezt a portál a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében fedezte fel, amely részletesen taglalja az állami spórolás mikéntjét.

Ebből derült ki, hogy átmenetileg azt az előírást is hatályon kívül helyezte a kormány, hogy hideg munkahelyen – vagyis ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő több mint felében szabadtéri munkahelyen a +4 fokot vagy zárt téri munkahelyen a +10 fokot nem éri el – a munkavállalók részére +50 fokos hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni, mégpedig egyéni használatra kiadott ivópoharakban.

Tehát október 1-től bármennyire is dideregnek a közalkalmazottak, jobb, ha otthonról viszik termoszban a forró, melegítő teát, mivel ezt még jogszabályban sem tudja senki sem megtiltani a számukra.
Hirdetés
Hirdetés