395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

10perc.hu
2021. 06. 19.

Június 19-től július 17-éig kiemelt karbantartásokat végez a MÁV a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával, és ez idő alatt a Volánbusz és a BKK is elfogadja a vasúti bérleteket.

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron, mert a MÁV június 19-től július 17-éig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.

A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában vagy részviszonylatában. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is azt közölte, hogy a pályaudvar karbantartásának idejére, június 18-án 23 órától július 18-án hajnali 1 óráig a BKK csatlakozó vonalain, meghatározott járatokon elfogadják a vasúti bérleteket és a nemzetközi jegyeket.

A BKK az utasforgalomtól függően vizsgálja a járatsűrítés szükségességét is, a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest vasútállomás között a lezárás ideje alatt félóránként Volánbusz-pótlóbuszok közlekednek, elsősorban a Budapest-Veresegyház-Vác vonali vonatok és a szobi vonalon közlekedő, nemzetközi EuroCity járatok menetrendjéhez illeszkedve.

Főkép forrása:
MTI

További cikkek