Mai névnap:

Máris kivonják a békefenntartókat Kazahsztánból?

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: rosbalt.ru

A moszkvai katonai tárca szerint az alegységek visszavonásának előkészítése a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) kollektív békefenntartó parancsnoksága és a kazah védelmi minisztérium megállapodásával összhangban kezdődött meg.

Noha még nem értek véget a tüntetések, illetve a lövöldözések Kazahsztánban, máris felmerült, hogy elhagyják az országot az orosz és fehérorosz ODKB békefenntartók. A kommersant.ru megírta, hogy utóbbiak elkezdték átadni a kazah biztonsági erőknek az általuk őrzött kazahsztáni "társadalmi jelentőségű" objektumok védelmét, és megkezdték a haditechnika felkészítését az állandó állomáshelyre való visszatérésre.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az alegységek visszavonásának előkészítése az ODKB kollektív békefenntartó parancsnoksága és a kazah védelmi minisztérium megállapodásával összhangban kezdődött meg. Vlagyimir Zanejtgyinov, az ODKB sajtótitkára kijelentette: a kontingens kivonásának rendjét ma erősíti meg a szervezet védelmi miniszteri tanácsa, és a művelet tíz napig fog tartani.
Hirdetés
Hirdetés